SIMONE BILES DOET VANWEGE STRESS EEN STAP TERUG BIJ LANDENWEDSTRIJD

Gepubliceerd door ABC Redactie op 27 July 2021

Simone Biles De Amerikaanse turnvedette Simone Biles (24) heeft zich teruggetrokken uit de teamfinale op de Olympische Spelen in Tokio. “Ik heb wat interne problemen, maar ik wil er niet te veel over kwijt”, vertelde ze voor de microfoon van VTM Nieuws. Een paar dagen geleden nog had Biles het over de mentale druk die op haar schouders weegt. Het is afwachten of ze nog zal aantreden op de individuele toestelfinales en de finale allround.

Biles maakte tijdens de teamfinale een ongebruikelijk foutje bij de sprong. Daarin behaalde ze ‘slechts’ 13.766 punten, haar laagste score op dit toestel ooit in haar olympische carrière. Het was meteen haar laatste toestel van de dag. Ze kroop in trainingspak – einde finale voor haar. USA Gymnastics stelde op Twitter dat Biles zich terugtrok “vanwege een medisch probleem”.

Simone Biles zei later op een persconferentie dat ze niet geblesseerd is geraakt na haar beslissing om zich vandaag terug te trekken uit het damesturnteam. Ze zei dat ze besloot “een stap terug” te doen om mogelijke toekomstige verwondingen te voorkomen.

“Gelukkig geen blessures, en daarom deed ik een stap terug omdat ik geen gekke dingen wilde doen en geblesseerd zou raken”, vertelde ze na het evenement aan verslaggevers. De VS won zilver terwijl de Russische gymnasten goud pakten .

“Ik dacht dat het het beste was als de meisjes het over zouden nemen en de rest van het werk zouden doen, wat ze absoluut deden”, zei ze over haar team. Het was echt stressvol deze Olympische Spelen.”

“Ik had gewoon het gevoel dat het een beetje beter zou zijn om een stap terug te doen en aan mijn mentale conditie te werken. Ik wist dat de meisjes het absoluut geweldig zouden doen.”

De Amerikaanse turnster Simone Biles zei dat ze zich terugtrok uit de teamfinale van vandaag vanwege geestelijke gezondheidsproblemen.

Biles barstte in tranen uit toen ze de media toesprak na de finale van het damesteam gymnastiek waar Team USA zilver won.

“We moeten ons lichaam en onze geest beschermen,” voegde Biles eraan toe. “Het is gewoon klote als je met je eigen hoofd vecht.” Biles zei dat degenen die strijden “niet alleen atleten zijn, we zijn uiteindelijk mensen.”

Het team is van plan om morgen een “mentale rustdag” te houden, voegde Biles eraan toe.

 

Related posts