Nog een terugstorting gedaan in kwestie ‘SPSB-Vliegtuig’
7 April 2021
Parlementariërs belaagd en bedreigd op social media
8 April 2021

SIMONE BILES BLIJFT TOT OS PARIJS ACTIEF

Gepubliceerd door ABC Redactie op 8 April 2021

Simone Biles De Amerikaanse topturnster Simone Biles gaat mogelijk toch door tot en met de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De 24-jarige Biles, die bij Rio 2016 vier gouden medailles veroverde, had eerder gezegd dat de Spelen van Tokio haar laatste zouden zijn. De turnster vertelde op een digitale mediadag van ‘Team USA’ echter dat haar Franse coaches Laurent en Cecile Landi haar hebben gevraagd om over drie jaar ook naar Parijs te gaan.

,,Op dit moment ligt mijn focus volledig op de Spelen van Tokio”, zei Biles, met 25 medailles (waarvan negentien gouden) de meest succesvolle turnster ooit op de WK. ,,Na de Spelen gaan we met alle meiden een tour door de Verenigde Staten maken. Daar heb ik enorm veel zin in. Wat ik daarna ga doen? Dat moeten we zien. Cecile en Laurent komen uit Parijs en ze hebben me min of meer verplicht om in ieder geval als toestelspecialist terug te komen.”

Twee jaar geleden zei Biles dat Tokio ‘absoluut’ haar laatste Zomerspelen zouden worden, vanwege de blessuregevoeligheid van haar sport. ,,Ik ben over het algemeen nooit pijnvrij. Je raakt een beetje gewend aan kleine blessures. Mijn lijf heeft al veel moeten doorstaan. Ik heb soms het gevoel dat ik een beetje uit elkaar val.”

De Amerikaanse was met vier gouden medailles de grote ster op de Spelen van Rio. Alleen op de balk, moest ze genoegen nemen met een andere kleur (brons).

Een andere Amerikaanse sportgrootheid, Allyson Felix, benadrukte op de mediadag dat ‘Tokio’ wel zeker haar laatste Spelen worden. De 35-jarige atlete gaat mogelijk daarna nog wel even door, maar Parijs 2024 is voor haar te ver weg. ,,Ik zie mezelf niet nog een Spelen doen”, zei Felix, die komende zomer voor de vijfde keer naar de Spelen wil gaan. De specialiste op de 200 en 400 meter heeft zes olympische titels op zak en daarnaast drie zilveren medailles.

 

Related posts