SIMEONE TROTS OP SPELERS

Gepubliceerd door ABC Redactie op 25 May 2014

Diego SimeoneDiego Simeone is ondanks de nederlaag tegen Real Madrid (4-1) in de finale van de Champions League vooral trots op zijn ploeg. De trainer van Atlético Madrid weet als geen ander dat hij dicht bij een tweede prijs was, maar wilde het uitstekende seizoen door de nederlaag niet tenietdoen.

‘Dit is pijnlijk, maar ik ben vooral erg trots op mijn spelers’, aldus Simeone. ‘Wij hebben alles gegeven. Nu moeten we onze rust pakken voor het nieuwe seizoen.’

Lange tijd stond zijn ploeg op voorsprong, maar de late gelijkmaker van Sergio Ramos in de 93ste minuut (1-1) was het begin van het einde. In de verlenging werd het moegestreden Atlético opzij gezet dankzij de treffers van Gareth Bale, Marcelo en Cristiano Ronaldo.

‘Ik heb de ploeg ook gezegd dat huilen niet nodig is. Ze moeten juist trots zijn en denken aan volgend seizoen’, besluit de Argentijnse oefenmeester. Vorige week pakte zijn ploeg de landstitel ten koste van Barcelona, maar het uitstekende seizoen eindigde in Lissabon als verliezend finalist.