Studenten nog in het duister over restitutiegelden
14 April 2020
TOUR DE FRANCE START IN AUGUSTUS
15 April 2020

Shata luidt noodklok!

Gepubliceerd door ABC Redactie op 14 April 2020

ShataDe toerismesector is geconfronteerd met een aantal uitdagingen, onder andere de effecten vanwege de wereldwijde Coronapandemie, de afkondiging van de “Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren” en de “Wet Uitzonderingstoestand Covid – 19”.

Als voorzorgsmaatregel op COVID-19, hebben een groot deel van de leden van de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) hun activiteiten per 15 maart moeten staken.

SHATA is voorstander van ordening van het valutaverkeer waarbij een ieder, er beter van wordt. De impact “Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren” op de toerismesector moet dringend geëvalueerd worden.

Zonder de betrokkenheid en steun van de overheid zal de Toerismesector nooit kunnen functioneren. In het kader hiervan heeft de SHATA enkele stappen ondernomen om voor de belangen van haar leden op te komen.

Tevens heeft de SHATA het concept “Wet Uitzonderingstoestand Covid – 19” bestudeerd, op aanvraag van het ministerie van HI&T en van commentaar voorzien. Eveneens is er onder de leden een inventarisatie per bedrijf gemaakt van het kostenplaatje en zijn er op basis hiervan oplossingen aangedragen aan de Minister van HI&T.

SHATA zal doorgaan met de ontwikkeling van de toeristensector en verwacht daarbij de onvoorwaardelijke ondersteuning van de overheid!

{mp3}shata_14062020{/mp3}

Related posts