VMS informeert leden over gesprek met president Bouterse
15 July 2019
PLO wil af van subsidie bustarieven
15 July 2019

SFB stelt beroepsregels vast voor belastingadviseurs

Gepubliceerd door ABC Redactie op 15 July 2019

shyamDe Surinaamse Federatie van Belastingadviseurs (SFB) heeft op een onlangs gehouden Algemene ledenvergadering (ALV) een nieuw bestuur gekozen, alsook een Reglement voor beroepsuitoefening voor haar leden vastgesteld.

Het nieuw bestuur bestaat uit Roy Shyamnarain als voorzitter, Farousha Rellum als secretaris, Liesbeth Kuenen als penningmeester en Nazna Ishaak en Siegfried Kenswil als commissarissen.

Volgens Shyamnarain, wil de organisatie kwaliteit garanderen aan de samenleving, door haar leden te binden aan een reglement voor beroepsuitoefening, ook wel SFB Code of Conduct genoemd. Dit is een pakket aan regels waaraan SFB-leden zich in de uitoefening van hun beroep als belastingadviseur moeten houden.

De SFB Code of Conduct is samengesteld aan de hand van gangbare internationale standaarden en regelt onder meer onderwerpen zoals integriteit, beroepsethiek, onafhankelijkheid, competentie en bescherming van cliënteninformatie.

Door zich te committeren aan de SFB Code of Conduct, geeft de SFB-belastingadviseur een zekere kwaliteitsgarantie en mag zich in de praktijk voortaan presenteren als Chartered Tax Advisor (CTA). ‘Hiermee zal hij zich ook positiever kunnen onderscheiden van anderen, die een dergelijke garantie niet kunnen bieden’, zegt Shyamnarain.{mp3}shyam15juli{/mp3}

 

Related posts