SCHALKE WINT MAAR REAL GAAT VERDER

Gepubliceerd door ABC Redactie op 11 March 2015

Real gaat af voor eigen publiekSchalke 04 verlaat met opgeheven hoofd de Champions League na de nipte zege op Real Madrid. De Duitsers maakten er mede dankzij Klaas-Jan Huntelaar een spektakel van, maar bleken uiteindelijk niet opgewassen tegen de productiviteit van De Koninklijke: 3-4.

Real Madrid won het eerste duel in Gelsenkirchen eenvoudig met 2-0, waardoor de return in de achtste finale op voorhand slechts een formaliteit leek te worden. Real Madrid scoorde dit seizoen in iedere thuiswedstrijd en incasseerde tot dusver niet al te veel doelpunten.

Maar dat statistieken geen garanties bieden bleek wel in de eerste helft. Tot twee keer kwamen de bezoekers op voorsprong, waardoor de spelers van Real Madrid meer dan eens werden getrakteerd op een striemend fluitconcert van de eigen aanhang.

Namens Schalke 04 opende Christian Fuchs na twintig minuten de score. De Oostenrijker verschalkte doelman Iker Casillas in de korte hoek. Vak voor de rust werd de Spanjaard opnieuw gepasseerd, dit keer door Huntelaar. De Oranje-international – voorafgaand aan deze wedstrijd vanwege pijntjes nog een twijfelgeval – had even daarvoor al een waarschuwing gegeven met een volley op de kruising, terwijl hij kort daarna van dichtbij binnen kon tikken. Casillas, die ook bij de eerste goal niet vrijuit ging, liet los waardoor het voor Huntelaar een koud kunstje was: 1-2.

Toch bleken de treffers van Schalke niet voldoende voor een voorsprong halverwege. Cristiano Ronaldo reageerde zowel bij de 1-0 als bij de 2-1 razendsnel met twee rake kopballen: 2-2. Na zijn eerste treffer tegen Schalke 04 mag Cristiano Ronaldo zich de meest waardevolle speler in de Champions League noemen. De aanvaller van Real Madrid laat Raúl achter zich.

Waar Schalke 04 voor rust ijzersterk van start ging, deed Real Madrid dat in de tweede helft. In de 52ste minuut zette Karim Benzema zijn ploeg op voorsprong na een fraaie actie in het zestienmetergebied van Schalke 04. Maar het slotakkoord was voor Schalke 04.

Champions League-debutant Leroy Sané trok na een uur de stand weer gelijk met een bekeken schot, terwijl Huntelaar vijf minuten voor tijd zelfs de 3-4 op het scorebord zette. De voormalige spits van Real Madrid liet Casillas volkomen kansloos met een harde knal in het dak van het doel. Het was het startschot voor een spannende slotfase. De Duitsers waren nog een paar keer dichtbij, maar verder dan 3-4 kwam de ploeg van trainer Roberto Di Matteo uiteindelijk niet. Real Madrid plaatst zich dus ondanks de nederlaag voor de kwartfinale van de Champions League.