Bouterse belt Brunswijk persoonlijk op voor samenwerking
5 June 2020
31 JAAR ZONDER EEN TALENTVOLLE GENERATIE
7 June 2020

Samenwerkende partijen eisen spoedige uitslag verkiezingen

Gepubliceerd door ABC Redactie op 5 June 2020

verkDe samenwerkende partijen -VHP, ABOP, NPS en PL- eisen zo spoedig mogelijk een definitieve vaststelling van de uitslag van de verkiezingen. De Grondwet geeft duidelijk aan in art. 66 dat “Uiterlijk binnen dertig dagen nadat de leden van de Nationale Assemblee zijn gekozen, dit orgaan in vergadering bijeen komt…” om de nieuwe leden toe te laten en direct “…een voorzitter en vice- voorzitter van De Nationale Assemblee te kiezen”.

Aangezien de verkiezingen op 25 mei gehouden zijn dient de nieuwe Nationale Assemblee dus uiterlijk 24 juni bijeen te komen. De samenwerkende partijen doen een dringend beroep op de verkiezingsautoriteiten om zaken nu zonder enige vertraging af te ronden.

Tot nu toe hebben alle politieke partijen -op de NDP na- de uitslag van de verkiezingen geaccepteerd. In een democratie behoort de zittende regering het goede voorbeeld te geven door de uitslag zo spoedig mogelijk te accepteren. Delen van de NDP hebben de uitslag inmiddels wel geaccepteerd, maar de leiding van de NDP nog niet.

In plaats hiervan zien wij dat deze partij obstructie pleegt en allerlei obstakels op de weg naar de overgang naar een nieuwe regering legt.

De samenwerkende partijen,

VHP, ABOP, NPS, PL.

Related posts