Rookontwikkeling in Suriname: Volksgezondheid roept op tot voorzorgsmaatregelen

Gepubliceerd door ABC Redactie op 2 April 2024

Rookontwikkeling boven. paramaribo. Foto ter illustratie.

Er zijn talrijke klachten over de omvangrijke rookontwikkeling die momenteel grote delen van het land treft. De recente toename van rook in verschillende gebieden heeft de bezorgdheid van de gemeenschap aangewakkerd. Het ministerie van Volksgezondheid heeft hier kennis van genomen en neemt deze zorgen zeer serieus.

De rookontwikkeling wordt momenteel zorgvuldig geëvalueerd door de relevante instanties binnen het ministerie, samen met andere betrokken overheidsorganen. Het ministerie zal samen met lokale autoriteiten nagaan wat de oorzaken van de rook zijn en passende maatregelen te nemen om de gezondheidsimpact op de bevolking te minimaliseren.

Het ministerie herinnert de bevolking eraan om voorzorgsmaatregelen te nemen om hun gezondheid te beschermen in situaties van rookontwikkeling, zoals binnen blijven, het gebruik van luchtreinigers indien beschikbaar, en het vermijden van buitenactiviteiten.

Verder roept het ministerie op tot kalmte en samenwerking van alle belanghebbenden terwijl er aan een oplossing wordt gewerkt om de rookproblematiek aan te pakken. Het ministerie zal de bevolking op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen en maatregelen met betrekking tot de rookontwikkeling.

Related posts