RONALDO MAAKT OOK ELCHE AF

Gepubliceerd door ABC Redactie op 24 September 2014

Bale, Ronaldo en JamesNa zijn hattrick tegen Deportivo La Coruña (8-2 winst) was Cristiano Ronaldo dinsdagavond opnieuw de gevierde man. In het competitieduel met Elche trok hij alle aandacht naar zich toe met vier doelpunten en het veroorzaken van een penalty. Zijn inbreng was goed voor een ruime 5-1 overwinning.

Met dertien doelpunten voor was Real Madrid in de eerste vier competitiewedstrijden de meest productieve club in Spanje, maar doelman Iker Casillas incasseerde in evenveel wedstrijden ook al acht treffers. Voor trainer Carlo Ancelotti was dat reden genoeg om de 33-jarige doelman dinsdagavond te vervangen voor zomeraankoop Keylor Navas. De Costa Ricaan mocht vanaf de eerste minuut starten tegen Elche en ook hij moest direct een tegendoelpunt slikken.

Eduardo Albacar legde aan voor een penalty, nadat Cristiano Ronaldo een tegenstander licht had geraakt toen hij de bal in zijn eigen strafschopgebied weg wilde werken. De makkelijk gegeven strafschop werd benut door de aanvoerder, maar daarvan raakte de thuisploeg allerminst van de leg. Al snel trok Real de stand gelijk, via een kopdoelpunt van Gareth Bale, waarna het Estadio Santiago Bernabéu zich opmaakte voor de inmiddels gebruikelijke Ronaldo-show. Hij maakte zijn eigen ‘fout’ goed door vier keer te scoren.

Een schwalbe van Marcelo werd door de arbiter beloond met een strafschop; een goedmakertje. Dat cadeautje pakte Ronaldo na een klein uur spelen maar al te graag uit, waarna hij vier minuten later opnieuw voor een doelpunt tekende.

Real Madrid tikte de bal, gesteund door de comfortabele voorsprong, rond alsof het een lieve lust was en Elche, waar Garry Mendes Rodrigues als basisspeler 78 minuten lang de rechterflank bestierde en PSV-huurling Przemyslaw Tyton op de bank werd gehouden, stelde daar bar weinig tegenover. Tien minuten voor tijd verdiende Ronaldo als klap op de vuurpijl nog zelf een strafschop, die hij opnieuw benutte. In extremis velde hij, op aangeven van Bale, het eindoordeel: 5-1.

Hij bracht daarmee zijn seizoenstotaal al op negen doelpunten uit vijf duels. Daarnaast gaf hij een fraaie reeks een vervolg. Zo bleek hij nu voor de dertiende keer op rij trefzeker in een thuisduel van De Koninklijke. Ook tekende hij voor zijn 105de, 106de, 107de én 108ste doelpunt in zijn 85ste thuiswedstrijd in de Primera División, waarmee hij goed is voor een gemiddelde van 1,27 goals per thuisduel.