VAN GAAL NAAR MANCHESTER UNITED
26 April 2014

ROMA STOPT ZEGEREEKS MILAN

Gepubliceerd door ABC Redactie op 25 April 2014

GervinhoAC Milan moet vrezen dat het volgend seizoen verstoken blijft van Europees voetbal na de kansloze nederlaag bij AS Roma (2-0), dat daarmee hoop houdt op de Italiaanse titel.

In de 65ste minuut deelde Gervinho (foto) namens AS Roma de genadeklap uit aan AC Milan, dat tevergeefs claimde dat de Ivoriaanse aanvaller buitenspel had gestaan. De vergeefse protesten pasten bij het optreden van de ploeg van Clarence Seedorf in Roma.

Want hoewel de nederlaag beperkt bleef tot 2-0, was Milan nauwelijks in staat de thuisploeg in verlegenheid te brengen. AS Roma mocht het zichzelf kwalijk nemen dat het zo lang de opponent in de wedstrijd hield.

Een magere 1-0 voorsprong was het resultaat van het overwicht in de eerste helft. Miralem Pjanic brak kort voor rust met een fraaie solo door de Milanese defensie de ban voor AS Roma, dat daarmee op koers kwam voor de negende zege op rij. Gervinho bracht die in veilige haven door na een gestopte poging van Francesco Totti uit de rebound raakte schieten.

Door de zege verkleinde AS Roma de achterstand op koploper Juventus tot vijf punten, al moeten de Turijnse nog op bezoek bij Sassuolo. AC Milan blijft met 51 punten steken op de zevende plaats, maar moest vrezen dat het begeerde Europese ticket door een succes van Internazionale tegen Napoli uit zicht raakt. Het verschil is nu vijf punten.