ROBINHOOD WINT CONCACAF SHIELD CUP

Gepubliceerd door ABC Redactie op 16 April 2019

RobinhoodLandskampioen Robinhood heeft op Curacao de Concacaf Shield Cup gewonnen, door in de finale Club Franciscain uit Martinique met 1-0 te verslaan. Het enige doelpunt kwam in de twintigste minuut van de voet van de Braziliaan Allan Lucas da Costa. De zege was de eerste voor een Surinaamse club, sedert Transvaal in 1981 voor de laatste keer de Concacaf titel pakte.

Door deze overwinning plaatsen de roodgroenen zich voor de playoffs, waar zij zullen uitkomen tegen de ploeg die op de vierde plaats eindigt van de Concacaf Caraibishe Club kampioenschappen. Bij een eventuele overwinning mag Robinhhod deelnemen aan de 2019 Scotiabank Concacaf League kampioenschappen.

De zege was een berkroning op een goed gespeeld toernooi door de Robins, diue het toernooi starten tegen Franciscain, de titelhouder, met een 1-3 nederlaag in de groepsfase. In de volgende wedstriujd werd het arubaanse Dakota onder de voet gelopen middels een 4 -1 eindstand. Robinhood plaatste zich als tweede van de groep voor de kwart finales.

In de kwart finale was rams Village Superstars van st Kitts de tegenstander. Na de reguliere tijd was de eindstand 1 – 1, waardoor de beslissing vanaf de witte stip moest vallen. Robinhood was beter en won de shootout met 4 -3. Naarmate het toernooi vorderde groeiden de  Robins ook, wat bleek uit de 3 -0 zege in de halve finale tegen Weymouth wales van Barabados.

Coach Roberto Godeken gaf voor de finale tegen Franciscain aan dat zaken anders zouden worden aangepakt en de eindstand liegt er ook niet om.

In de volgende fase wacht er een grote uitdaging voor de Surinaamse kampioen en het Surinaams voetbal.