ROBINHOOD NAAR CONCACAF LEAGUE

Gepubliceerd door ABC Redactie op 20 May 2019

sv Robinhood (foto Concacaf ) Robinhood heeft zich zondagmiddag na een zenuwslopende partij voor de Concacaf League geplaatst. De voetballandskampioen versloeg in de play-offwedstrijd het Haïtiaanse Real Hope na strafschoppen met 4-2. Voor het Surinaamse voetbal is dit resultaat een boost, aangezien Binhood nu op een veel hoger niveau zal voetballen. De rood-groenen zullen het tegen profclubs in de regio moeten opnemen.

De recordkampioen van Suriname won in april de Caribbean Club Shield en plaatste zich voor de play-off in de Concacaf League. Robinhood kwam zondag na een kwartier op voorsprong via de Braziliaan Lucas da Costa. Hij verzilverde een strafschop; 1-0. De Haïtiaanse ploeg sloeg in de 33ste minuut terug via aanvoerder Dunel Blaise. Hij kwam bij een goed genomen vrije trap geheel voor doel vrij te staan, nadat het leder via de onderkant van de bovendeklat terug in het veld sprong. Blaise kopte geheel onbedreigd de 1-1 binnen.

Robinhood had duidelijk moeite met de druk van de Haïtianen die veel fysieker zijn. De Surinamers hielden echter vol. De tweede helft was slechts zes minuten oud toen Real Hope-middenvelder Johnson Jeudy tegen zijn tweede gele kaart aankeek. Hij moest het veld hierdoor met een rode kaart verlaten. Tot veler verbazing maakte Robinhood geen gebruik van haar numerieke meerderheid. De rood-groenen kwamen vele malen gevaarlijk voor doel, maar verprutsten kans na kans. Real Hope verspilde aan de andere zijde ook veel doelrijpe kansen.

Rudy Joseph kreeg in de 67ste minuut een gouden gelegenheid om vanaf de witte stip zijn ploeg naar 2-1 te schieten. De aanvaller plaatste het leder echter net naast het doel. Binhood-verdediger Andwelle Baja beging een onbesuisde overtreding in het strafschopgebied, waardoor de tegenstander in aanmerking kwam voor een strafschop. Het werd een zware veldslag voor beide ploegen op zoek naar het winnende doelpunt. Een verlenging van 2×15 minuten bracht ook geen verandering in de score.

Real Hope kwam in de dertiende minuut van extra tijd wel tot scoren, maar het doelpunt werd wegens hands afgekeurd. Binhood was in de strafschoppenserie zeer koelbloedig door al zijn inzetten te benutten. Stefano Rijssel, Abraham Graves en Meusa Ackenie waren allen trefzeker. Doelman Claidel Kohinor ontpopte zich als held door twee inzetten van Real Hope te stoppen. De weg naar de Concacaf Champions League wordt nu zwaarder.

Robinhood geniet nu van het moment en zal zich gaan opmaken voor deelname aan de Concacaf League, alwaar de winnaars van de Caribische zone Waterhouse (Jamaica) en Capoise (Haïti), Centraal Amerika en Canada hun opwachting maken. In totaal 22 teams zullen strijden om zes beschikbare plekken voor deelname aan de Concacaf Champions League, waarvoor vier ploegen van Mexico, vier uit de VS, de kampioen van Canada en de Caribische Concacaf-clubkampioen Portmore United uit Jamaica zich reeds hebben geplaatst.

Bron : DWT Sport