12 August 2016
SOREN OPTIE TEVREDEN OVER OLYMPISCHE DEELNAME

RENZO MIST HALVE FINALE MAAR BREEKT RECORD

Gepubliceerd door ABC Redactie op 12 August 2016

RenzoRenzo Tjon A Joe heeft donderdagmiddag tijdens de Rio Olympische Spelen zijn heat gewonnen tijdens de 50 meter vrije slag. Hij deed dat in een nieuw Nationaal Surinaams en persoonlijk record van 22,23 seconden. Wel komt Tjon A Joe net tekort om door te stoten naar de halve finale.

Het oude Surinaamse record van 22,30 stond sinds 17 juli 2015 op zijn naam. Die tijd had hij gezwommen tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen in Toronto, Canada. Ondanks zijn personal best heeft Tjon A Joe zich niet gekwalificeerd voor de halve finales. Daar plaatsten zestien zwemmers zich voor. Tjon A Joe eindigde als 21ste in een deelnemersveld van 85 zwemmers.

Golden Boy Anthony Nesty, Surinames enige Olympisch kampioen, bekijkt het nuchter. “Renzo heeft zijn best gedaan, want hij heeft het Surinaams record gebroken. Dat is goed.”

Nesty beseft en erkent ook dat dat een morele overwinning is. “We wilden meer hebben. We wilden graag de halve finales halen en hij was er heel dichtbij.” Tjon A Joe won heat zeven in 22,23 seconden en eindigde daarmee als 21ste in een deelnemersveld van 85 zwemmers.

De topzestien plaatste zich voor de halve finales van donderdagavond. De nummer zestien Trandafir Norbert uit Roemenië zwom 22,10.