Rechter start op 3 juni met verdachtenverhoor in strafzaak tegen ‘Bordo’
20 May 2024
Illegale landingsbaan Avanavero voor de tweede keer onklaar gemaakt
20 May 2024

Renovatie Internaat Atjoni van start 20 mei 2024

Gepubliceerd door ABC Redactie op 20 May 2024

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur voert thans het Secondary Technical Education Support (STES) Project uit, gefinancierd door de Islamic Development Bank (ISDB). Dit project heeft als doelstelling het vergroten van de toegang tot en het verbeteren van de kwaliteit van het secundair en technisch onderwijs. Het project behelst niet alleen de bouw van twee schoolcampussen voor secundair onderwijs in de districten Para en Marowijne, maar ook de renovatie en afbouw van het Internaat te Atjoni.

Studenten van het binnenland hebben weinig toegang tot het onderwijs en besteden lange reistijden via boottransport tussen hun woongebied en de school, welke de voornaamste barrière is voor deze studenten voor het voortzetten van hun studie. Atjoni is het centraal punt voor verkeer van en naar de bovenstroomse dorpen. Hierdoor is Internaat Atjoni strategisch gunstig gelegen, en op steenworp afstand van V.O.J. Atjoni. De renovatie van het internaat zal studenten van het verre binnenland accommodatie bieden, waarbij zij geen lange reistijden meer hoeven af te leggen om hun studie te kunnen voortzetten. Het internaat bestaat uit 3 internaat gebouwen, een opslagruimte, een keuken, een studiezaal en een bibliotheek. Het internaat verkeerde al jaren in zeer deplorabele staat waarbij de gebouwen niet meer geschikt waren voor het accommoderen van studenten.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur erkent de cruciale rol van het internaat voor de ontwikkeling van de kinderen in het binnenland, en heeft alles in het werk gesteld om de renovatie van Internaat Atjoni op te starten. Binnen het renovatieproject zullen 3 internaat gebouwen, een opslagruimte, keuken, studiezaal en bibliotheek worden opgeleverd. De bouw is reeds van start gegaan in april 2024. De werkzaamheden zijn in volle vaart met als streefdatum voor de oplevering september 2024. De renovatie van het internaat zal een enorme aanwinst zijn voor met name de studenten van het verre binnenland, en sluit aan op het integraal beleid van het Ministerie voor het vergroten van de toegang tot onderwijs

Related posts