Volledige SRD 50 miljoen besteedt uit noodfonds aan boeren voor wateroverlast
6 October 2021
Vp Brunswijk zal geen enkele benoeming van zijn familie terugdraaien
6 October 2021

Regering wil 9 nieuwe ambulances aanschaffen

Gepubliceerd door ABC Redactie op 6 October 2021

De regering is voornemens om negen nieuwe ambulances aan te kopen. Door de covid-19 situatie is er een grote druk op het zorgvervoer. Daarnaast is een deel van de bestaande ambulances aan vervanging toe. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, zegt dat de bestaande voertuigen reeds anderhalfjaar kapotgereden zijn tijdens de covid-crisis. Daarom hoopt de minister dat er binnen drie maanden nieuwe ambulances kunnen worden ingezet.

Er is de afgelopen tijd een evaluatie geweest van de verschillende locaties waar burgers zich kunnen vaccineren. De plaatsen met een kleine vaccinatie-output, worden gesloten terwijl die met een hogere output, gehandhaafd blijven. Ramadhin doet uit de doeken dat er nog een vaccinatie-locatie geïntroduceerd zal worden op Paramaribo-Noord. Waarschijnlijk wordt het Zorghotel hiervoor uitgekozen. Er liggen voorstellen op tafel om deze post 1×24 uur open te houden.

Het SZF heeft onlangs een rechtszaak gewonnen tegen ontslagen medewerkers. Er werd een onderzoek ingesteld naar onrechtmatige handelingen bij de verzekeraar. In het verlengde daarvan werden betrokken medewerkers ontslagen. Zij hebben middels een rechtzaak het ontslag aangevochten. Ramadhin zegt dat zij niet-ontvankelijk verklaard zijn door de rechter.

{mp3}ramadhin-ambulances6okt2021{/mp3}

{mp3}ramadhin-szf6okt2021{/mp3}

{mp3}ramadhin-zorghotel6okt2021{/mp3}

Related posts