Strafrechtelijk onderzoek ingesteld bij SZF
9 June 2021
Brutotoelage van 1000 SRD wordt voor een jaar uitgekeerd; vakbond wil een nettobedrag
9 June 2021

Rechtzaak in Amerika tegen Suriname door schulden vorige regering

Gepubliceerd door ABC Redactie op 9 June 2021

In de Verenigde Staten van Amerika is er een rechtzaak gaande tegen de staat Suriname, omdat de vorige regering dure consultants had ingehuurd die tot nu toe niet zijn betaald. Dit heeft president Chan Santokhi gisteren gezegd in het parlement.

Al deze zaken maken het onderhandelen met het IMF heel moeilijk. Door het IMF wordt steeds de opmerking gemaakt dat dergelijk gedrag, zoals die van de regering Bouterse, achterwege te laten.

{mp3}chanschuld9juni{/mp3}

Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BiBiS), wordt nu nagegaan in hoeverre het nog zin heeft om door te procederen in de rechtszaak.

Zolang dit gaande is, moet Suriname alle kosten betalen. Daarom wordt geëvalueerd als het beter is om te schikken, zegt Ramdin. Daarover zal hij worden geïnformeerd door zijn juristen.

Dit geval is van 9 jaar geleden, waarbij er een betaalverplichting is die in de miljoenen oploopt. De tegenpartij is een marketingsbureau die internationaal reclame moest maken voor Suriname.

{mp3}ramdien9juni{/mp3}

Related posts