REAL VERGROOT GAT WEDEROM MET BARCELONA

Gepubliceerd door ABC Redactie op 23 February 2015

Ronaldo en Benzema vieren feestReal Madrid heeft de koppositie in Spanje weer verstevigd. Het won eenvoudig op bezoek bij Elche dankzij Karim Benzema en Cristiano Ronaldo: 0-2.

Real Madrid was in de eerste helft meer dan eens dicht bij een doelpunt, scoorde zelfs een paar keer, maar dankzij de grensrechter stond het halverwege nog 0-0. Gareth Bale liet zich zien met een prachtig stiftje en Karim Benzema trof doel met een schitterende omhaal. Beide doelpunten werden echter afgekeurd wegens buitenspel, de beauty van Benzema ten onrechte. Overigens was dat niet de enige keer dat de assistent-scheidsrechter ernaast zat.

Zo mooi als zijn afgekeurde treffer voor de pauze was, zo gelukkig was de goal van Benzema die na rust wél werd toegekend. Na een voorzet van Cristiano Ronaldo schoot verdediger Lombán de bal tegen doelman Przemyslaw Tyton (ex-PSV) aan, waarna Benzema simpel kon binnentikken. Die goal betekent dat de Franse spits nu tegen álle tegenstanders in de Primera División minimaal één keer heeft gescoord.

Vlak nadat de Rotterdamse Kaapverdiaan Garry Medes Rodriguez binnen de lijnen kwam, zorgde Cristiano Ronaldo voor 0-2. Het was voor de Portugees zijn eerste competitiegoal sinds 18 januari. Door de overwinning groeit de voorsprong op nummer twee Barcelona, dat dit weekend verloor, naar vier punten.