REAL MADRID IN FINALE WK VOOR CLUBS

Gepubliceerd door ABC Redactie op 19 December 2018

Bale en Marcelo vieren een doelpuntReal Madrid heeft zich ten koste van Kashima Antlers geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams. In de Verenigde Arabische Emiraten werd het de avond van Gareth Bale, die na Luis Suárez (2015) en Cristiano Ronaldo (2016) de derde speler met een hattrick op dit toernooi werd.

Real stond twee jaar geleden ook al eens tegenover Kashima Antlers op het WK. Destijds maakten de Japanners het de aankomende tegenstander van Ajax in de Champions League nog behoorlijk lastig in de finale, die Real pas na verlenging wist te winnen. Ronaldo scoorde toen drie keer; Kashima stond in de reguliere speeltijd nog even op een 2-1 voorsprong.

Vandaag gaf Kashima Real opnieuw goed tegenstand. De Japanners toonden geen enkele angst voor de Champions League-houder en kregen in de eerste helft de meeste kansen. Zo tikte Thibaut Courtois al in de tweede minuut een schot van Serginho net naast zijn doel en vergat Gen Shoji bij de hoekschop die volgde binnen te koppen. Ook spits Shoma Doi zorgde voor gevaar.

Real speelde in een veel te laag tempo en maakte, niet voor het eerst in de afgelopen periode, een uitgebluste indruk. Toch kwam De Koninklijke kort voor rust op voorsprong. Nadat Karim Benzema en Toni Kroos met schoten van afstand al hun geluk hadden beproefd, zette Bale een combinatie op met linksback Marcelo. Vervolgens schoof de Welshman de bal beheerst in de verre hoek.

Kort in de tweede helft, nadat een inzet van Benzema nog van de doellijn was gehaald, maakte Bale ook zijn tweede van de wedstrijd. De aanvaller profiteerde ditmaal van geklungel in de defensie van Kashima en kon de bal in een leeg doel schuiven. Twee minuten later maakte Bale zijn hattrick compleet, door op aangeven van Marcelo de 0-3 binnen te rammen. Dit bleek de beslissing in de wedstrijd te zijn en Bale werd al een halfuur voor tijd naar de kant gehaald. Vanaf de kant zag hij Doi, na ingrijpen van VAR Danny Makkelie, nog de eretreffer maken.

Met zijn glansrol verbeterde Bale zijn uitstekende relatie met de halve finale van het WK voor clubteams. In 2014 scoorde de aanvaller al tegen Cruz Azul (4-0) en vorig jaar was hij nog trefzeker tegen Al Jazira (2-1). In de halve finale van 2016 ontbrak Bale door een blessure. Zaterdag vanaf 13.30 uur hoopt hij opnieuw een heldenrol te kunnen vervullen, in de eindstrijd tegen Al Ain. Voor Kashima wacht de strijd om de derde plek met River Plate, zaterdagmiddag om 10.30 uur.