Oud coaches en ploeggenoten treuren om heengaan Orlando Grootfaam
8 August 2019
ALISSON WEKEN AAN DE KANT
13 August 2019

RCR Zorghotel wint rechtszaak tegen Staat en Hakrinbank

Gepubliceerd door ABC Redactie op 8 August 2019

zorgGisteren heeft het Hof van Justitie vonnis geveld in een rechtszaak welke door het RCR Zorghotel was aangespannen tegen de Staat Suriname en de Hakrinbank. Het Zorghotel is op alle grieven in het gelijk gesteld.

Het Zorghotel is van mening dat door vals spel en samenzwering het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) de onroerende goederen van de onderneming aan de Anton Dragtenweg goedkoop heeft kunnen kopen op een veiling. Daar de schuld van in totaal ruim SRD 50 miljoen niet kon worden afgelost besloot schuldeiser Hakrinbank de zaak op de veiling te doen.

Thakoersingh vond dat de Hakrinbank zich onvoldoende van haar zorgplicht heeft gekweten en met het eerste beste bod de zaak aan AZP heeft laten verkopen. Ook het Staatsziekenfonds zou in deze kwestie vals hebben gespeeld vindt de ondernemer. Zoewel het SZF als AZP ontkennen dat er sprake was van een complot. Er hebben verschillende kortgedingen in deze kwestie gediend, waarbij het Zorghotel steeds verloren heeft. Eén zaak ging naar hoger beroep bij het Hof van Justitie.

Het Zorghotel is blij met de uitspraak en noemt het een overwinning voor Suriname, dat het Hof een uitspraak heeft durven te doen tegen deze machtige instanties. De zaak wordt mogelijk verder afgewikkeld in een bodemprocedure.

 

Related posts