PSG STUNT MET 10 MAN TEGEN CHELSEA

Gepubliceerd door ABC Redactie op 12 March 2015

PSG stunt tegen ChelseaParis Saint-Germain speelde lange tijd met tien man, maar toch kreeg het Chelsea na verlenging op de knieën. Scheidsrechter Björn Kuipers vertolkte in Londen een negatieve hoofdrol. De Nederlander stuurde Zlatan Ibrahimovic in de eerste helft van het veld maar spaarde Chelsea-spits Diego Costa die zich eveneens misdroeg.

Na de 1-1 in Frankrijk wist PSG zeker dat het in Londen minimaal één keer moest scoren om de kwartfinale te bereiken. Daar kreeg het na iets meer dan een minuut al de kans voor, maar Edinson Cavani miste. De Uruguayaan scoorde zes keer in zijn laatste zeven Champions League-duels. Omdat hij na een steekpass van Marco Verratti per se met rechts wilde schieten, gaf hij John Terry de tijd om hem de voet dwars te zetten.

In de jacht op een doelpunt raakte PSG – waar Gregory van der Wiel vijf minuten voor het einde van de verlenging inviel – na iets meer dan een half uur echter zijn belangrijkste schutter kwijt. Ibrahimovic zette een pittige tackle in op Oscar, maar de rode kaart die hij van de Nederlandse arbiter Björn Kuipers kreeg, was te zwaar. Aan de andere kant was Chelsea kort voor rust boos dat Diego Costa geen strafschop kreeg, maar die beslissing van Kuipers was een stuk beter te verdedigen.

Zonder de aanvalsleider ging de ploeg van Laurent Blanc na rust evenwel op zoek naar de belangrijke treffer. En voor de tweede keer had Cavani deze op zijn schoen. Na een pass van wederom Verratti omspeelde hij keeper Thibaut Courtois, waarna hij dit keer besloot wél met zijn mindere linkerbeen te schieten. Cavani trof echter de paal, tot opluchting van de tevergeefs inglijdende Gary Cahill en César Azpilicueta.

Even later liet Kuipers zich voor de tweede keer gelden, maar wederom was het niet positief. Een spijkerharde en te late tackle van Diego Costa bestrafte hij slechts met geel. De openingsgoal van Cahill leek het duel vervolgens in het slot te gooien, maar met een spijkerharde kopstoot dwong uitgerekend voormalig Chelsea-verdediger David Luiz in de slotfase een verlenging af: 1-1.

Na wederom een opmerkelijke beslissing van Kuipers, leken de mannen van José Mourinho alsnog de kwartfinale te halen. Thiago Silva ging met zijn arm recht omhoog op onnatuurlijke wijze een kopduel aan, waarna Kuipers een strafschop toekende wegens hands. De Braziliaan leek de bal echter niet te raken, hoewel hij niet protesteerde. Eden Hazard benutte de strafschop, maar die bleek door de 2-2 van Thiago Silva (een volgende machtige kopbal) niets waard.

BAYERN – SJACHTAR

Bayern München speelde woensdag vrijwel de hele wedstrijd tegen tien spelers van Sjachtar Donetsk. De Duitse club had daardoor weinig moeite om een plek in de kwartfinale van de Champions League te bereiken, 7-0. Tegenvaller voor de ploeg van trainer Pep Guardiola was het geblesseerd uitvallen van Arjen Robben.

De opstelling van Bayern zag er nogal aanvallend uit, met naast Arjen Robben ook Franck Ribéry, Robert Lewandowksi, Mario Götze en Thomas Müller binnen de lijnen. Dat was niet echt verrassend na de 0-0 in Oekraïne. De return in München moest sowieso gewonnen worden om de laatste acht te bereiken.

Door die offensieve dadendrang van Bayern raakte Sjachtars Olexandr Kucher al snel van de kook. Na drie minuten maakte de Oekraïner een overtreding op Mario Götze. De Schotse scheidsrechter William Collum trok direct een rode kaart. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Thomas Müller.

Robben stond overigens aan de basis van de aanval waar Götze onderuit gehaald werd. Na een kwartier greep Robben na een volley naar zijn bovenbeen. De Nederlandse aanvaller moest met een blessure naar de kant.

Na een half uur reageerde  Jerome Boateng attent bij een  flipperkastsituatie en tikte de 2-0 binnen. David Alaba toonde vlak na rust over een uitstekend spelinzicht te beschikken door Franck Ribery in staat te stellen de 3-0 erin te jassen.

Müller maakte het kwartet vol met zijn tweede doelpunt. De 5-0 kwam tot stand na een keiharde kopbal van Holger Badstuber. Robert Lewandowski pikte ook nog een goaltje mee: 6-0. En Götze bepaalde de eindstand in de korte hoek op 7-0.