‘Kankantii Talënti Fesa 2024 zal bruisende dag worden’
10 June 2024
Bromfiets dief aangehouden door de politie
10 June 2024

President Cup SKD 2024 officieel afgesloten

Gepubliceerd door ABC Redactie op 10 June 2024

Het President Cup Surinaams Kampioenschap Dammen (SKD) 2024 wordt officieel afgesloten met de prijsuitreiking door president Chandrikapersad Santokhi. President Santokhi heeft de trofeeën overhandigd aan kampioen Guno Burleson, semi-kampioen Gerson Bendt, en derdeplaatswinnaar Stanley Moetoer. De ceremoniële afsluiting heeft plaatsgevonden op zondag 9 juni 2024 in het Denksportcentrum op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Deze markeert het einde van een intensieve reeks wedstrijden en dient als erkenning voor de uitstekende prestaties van de deelnemers.

De President Cup SKD 2024 wordt voor de tweede keer georganiseerd door de Surinaamse Dambond (SDB) en is gehouden van 24 april tot 30 mei 2024. Het toernooi brengt 43 dammers van diverse lidverenigingen van de SDB samen in een spannende competitie. Veertien daarvan, met toevoeging van de twee kampioenen uit 2023, bekampen elkaar in de finale. Dit toernooi is een belangrijk evenement binnen de Surinaamse damsport en biedt een platform aan de beste damtalenten van het land om hun vaardigheden te tonen. De SDB blijft zich inzetten voor de promotie van deze intellectuele sport door middel van dergelijke toernooien en evenementen.

De SDB streeft ernaar de damcultuur in Suriname te bevorderen en te ondersteunen. Bondsvoorzitter Desharan Sital verklaart dat er plannen zijn om damevenementen in verschillende districten te organiseren. Hij benadrukt het doel om dit toernooi voort te zetten en meer jongeren erbij te betrekken. “Het maken van Suriname tot een ‘damland’ is mijn streven”, stelt hij. Sital prijst de steun van de regering en de president, die zich hebben ingezet voor de organisatie van het toernooi. Ook waardeert hij de aanwezigheid van de deelnemers ondanks onweer en andere omstandigheden.

President Santokhi benadrukt het belang van sport voor de samenleving en de noodzaak van overheidssteun. Daarvoor is recentelijk ruim SRD 2 miljoen goedgekeurd. Hij merkt op dat het tijd is dat ook de damsport binnen Suriname meer aandacht krijgt en kijkt daarom uit naar de plannen van de SDB om de sport verder te ontwikkelen. Ook verzekert hij de bond van verdere steun vanuit de regering. Daarnaast is de president verheugd over de betrokkenheid van jongeren. “Gezien de prestaties op wereldniveau kunnen wij stellen dat de damsport vele verdiensten kan opleveren aan het land”, onderstreept het staatshoofd.

Related posts