Pomphouders, verenigd in de Surinaamse Servicestation Exploitanten Bond (SSEB), hebben zondag een spoed algemene ledenvergadering (alv) belegd over problemen in de sector. Op die vergadering is besloten dat de regering maximaal twee weken de tijd heeft om, samen met de bond, tot een oplossing te geraken. Indien dat niet gebeurd, zullen de retailers in beweging komen. Er werd gevreesd voor een staking, maar zover is het niet gekomen.
Het grootste probleem bij de pomphouders is de winstmarge. Door een dalende koers, wordt de marge steeds kleiner. Retailers gaan over de kop. Anderzijds zijn de kosten gestegen, door aanpassing van het minimumuurloon en de verhoging van prijzen van nutsvoorzieningen. Ook hebben veel retailers geen rechtszekerheid, vanwege de verhouding met de oliemaatschappijen. Mensen die jarenlang retailer zijn, krijgen soms te horen dat zij moeten inpakken.
De problemen kunnen opgelost worden met een staatsbesluit. Eerdere gesprekken met de regering, hebben tot nu toe niets opgeleverd. Zaterdag is op initiatief van het Ministerie van Financiën & Planning wederom een gesprek gevoerd met de bond. Toen is gevraagd om twee weken de tijd, zodat een oplossing gepresenteerd kan worden. De leden op de alv vonden dit te lang, maar stemden uiteindelijk toe. Na deze periode zal wederom een spoed alv belegd worden, als het resultaat uitblijft.