Inboedel voormalig ‘Hotel Babylon’ heeft nog geen bestemming gekregen
19 April 2024
Telecomgigant Huawei richt zich op langetermijninvesteringen Surinaamse ICT-sector
19 April 2024

Politie Apoera houdt drie verdachten aan ter zake diefstal van diesel

Gepubliceerd door ABC Redactie op 19 April 2024

De drie verdachten J.J., P.G. en V.S. zijn respectievelijk op woensdag 17 en donderdag 18 april door de politie van het bureau Apoera aangehouden.Dit drietal wordt ervan verdacht zich op maandag 15 april 2024 schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van ongeveer 750 liter dieselolie van een houtbedrijf te Apoera.

De manager M.D. deed van dit strafbare feit aangifte bij de politie van het eerder aangeven bureau. Naar zeggen van de aangever was hij samen met de supervisor J.J. verantwoordelijk voor het beheer van de opslagplaats van het bedrijf, waar er diesel wordt opgeslagen.

Nadat er de laatste keer en wel op maandag 8 april 2024 onder zijn toezicht diesel uit de tank was gepompt, bleef er nog 770 liter in de tank over. Hij stuurde eerder die dag een werknemer om 200 liter dieselolie uit de tank te pompen. Echter kon de werknemer slechts 20 liter uit de tank pompen, aangezien de tank na de 20 liter leeg bleek te zijn. Bij een ingesteld onderzoek is geconstateerd dat de supervisor J.J. de opslagplaats had aangedaan en dieselolie uit de tank had gepompt voor een bestelbusje.

De verdachte J.J. die tegenstrijdige verklaringen aflegde, werd onmiddellijk door de bedrijfsleider ontslagen. De wetsdienaren brachten de twee andere verdachten P.G. en V.S. in beeld, waarna zij eveneens werden opgespoord en aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Related posts