PL start ondro osso vergaderingen op weg naar 25-jarig bestaan

Gepubliceerd door ABC Redactie op 25 May 2023


De Pertjajah Luhur (PL) is dinsdag gestart met haar ondro osso meetings op weg naar 25 jaar PL. De partij gedenkt op 5 december 2023 haar 25 jarig bestaan. De spits werd afgebeten te Meerzorg het distrikt Commewijne. De ondro osso vergaderingen zullen wekelijks en wel op elke vrijdag in een distrikt of ressort gehouden worden. De bedoeling is dat tegen het eind van de rit elk distrikt aan de beurt is geweest. Na Meerzorg zal het PL karavaan a.s. maandag het ressort Lelydorp te Wanica aandoen. De PL heeft bedacht om de meetings in klein verband te houden, gezien dit functioneler en effectiever is om de achterban te bereiken en aan te horen.


De ondro osso vergaderingen ontstonden ten tijde van het corona virus, vlak voor de verkiezingen van 2020, waarbij grootse campagnevoering onmogelijk was. De PL begon met vergaderen in kleine groepen en zag dat dit model erg effectief was.
Voorzitter Paul Somohardjo gaf kort weer over het ontstaan van de PL. De partij, toen de Pendawa Lima werd verscheurd door verraad. Door verraad heeft de PL bij de afgelopen verkiezingen en de verkiezingen daarvoor zetels verloren. Somohardjo is ervan overtuigd dat de PL de enige partij is voor de Javaanse blok. Hij roept de Javaanse gemeenschap op, om zich samen te bundelen en een eenheid te vormen, zodat zij weer inspraak kunnen hebben in het politiek bestel van Suriname.

De partij maakt nu wel deel uit van deze coalitie. Echter kan zij met slechts 1 zetel niet veel doen voor de samenleving. Vandaar het belang dat de PL met meerdere zetels terug komt bij de komende verkiezingen. Somohardjo gaf verder aan dat de samenwerking tussen de ABOP en PL niet meer weg te denken is. Bij de verkiezingen van 2025 zullen beide partijen weer een lijstverbinding aangaan.

Related posts