PHILADELPHIA AAN KOP IN EASTERN CONFERENCE

Gepubliceerd door ABC Redactie op 5 November 2021

Seth Curry in actie De basketballers van Philadelphia 76ers hebben met een zege van 109-98 op Detroit Pistons de koppositie in de oostelijke divisie van de Amerikaanse NBA ingenomen. De Pistons stonden halverwege de wedstrijd nog met 66-63 voor, maar zagen de ’Sixers’ in de tweede helft veel beter mikken op de basket. Seth Curry was topschutter met 23 punten, vedette Joel Embiid noteerde 19 punten.

Utah Jazz verstevigde zijn leidende positie in de westelijke divisie met een duidelijke uitoverwinning van 116-98 op Atlanta Hawks. Vooral in het vierde kwart was Jazz op dreef en speelde het de thuisploeg helemaal weg. Jordan Clarkson was goed voor 30 punten, Bojan Bogdanovic scoorde 23 punten.

Los Angeles Lakers verloor zonder de geblesseerde sterspeler LeBron James met 107-104 van Oklahoma City Thunder. James heeft een buikblessure en is naar verwachting minstens een week uitgeschakeld. Hij zag vanaf de kant met lede ogen aan hoe zijn ploeg een voorsprong van 19 punten uit handen gaf. Shai Gilgeous-Alexander was topscorer bij Thunder met 28 punten. Anthony Davis maakte er 29 namens de Lakers.