Openbare werken werkt aan structurele oplossing wateroverlast
4 May 2021

PANAMA MATEN TE GROOT VOOR SURINAME

Gepubliceerd door ABC Redactie op 4 May 2021

Fausto Benail in duel met een PanameesDe futsal seelectie van Suriname kreeg geen voet van de grond in haar openingswedstrijd tegen Panama in het toernooi van de Concacaf kampioenschappen. In alle opzichten was de nr 2 van de regio beter dan Suriname. Binnen kort tijdsbestek stond de selectie met 2 – 0 achter. Een doelpunt van Melito Brewster leek hoop te geven op wat meer tegenstand, maar uiteindelijk bleek dat onze enige wapenfeit. Bij het ingaan van de rust was de stand 5 – 1 voor Panama.

In de tweede helft ging de marteling verder voor de Surinaamse ploeg en maakte Panama nog 6 goals waardoor de eindstand uiteindelijk 11 – 1 werd. De doelpunten van Panama kwamen van Carlos Pérez (3), Abdiel Castrellón (2), Nagdiel Del Rosario (2), Abdiel Ortiz (2), Óscar Hinks en Aquiles Campos. Opvallend was dat doelman Resham Panchoe die met zijn 16 jaar de jongste speler is in het toernooi Suriname voor een grotere nederlaag behoedde middels vele safes.

Coach Sersinho Reding gaf na de wedstrijd aan dat hij optimistich blijft, maar de realiteit geeft aan dat het nivo verschil groot is. Hij zal nu samen met de rest van de technische staf de jongens vooral voorbereiden op de wedstrijd tegen Mexico. De Mexicanen staan als vijfde genoteerd in de regio.

Tijdens de persconferentie gaf de coach van Panama, Jose Botana aan dat hij niet had gedacht dat het krachtsverschil tussen Panam en Suriname zo groot zou zijn, maar hij was heel tevreden over de inzet van zijn ploeg.