Theatervoorstelling Rendez Vous komend weekend in On Stage
23 April 2024
CBB brengt diensten dichterbij in het district Brokopondo
23 April 2024

Pakkitow kondigt landelijke protestactie aan

Gepubliceerd door Rudi Esajas op 23 April 2024

Activist Stephano “Pakkitow” Biervliet

Activist Stephano “Pakkitow” Biervliet zei in ABC Aktueel dat hij een protestactie plant vanwege de verslechterde staat van het land. Hij merkte op dat er onvoldoende aandacht is voor de burgers en hij is van plan om een gesprek aan te gaan met de gezamenlijke vakbeweging. Het doel is dat zij zich aansluiten bij de actie.

Indien de regering niet aftreedt, vindt Biervliet dat het ervoor moet zorgen dat de energie- en benzinetarieven niet verder stijgen. Hij ziet dit als een signaal naar de regering dat het volk deze lasten niet kan dragen.

De actie zal niet de eerste zijn met Biervliet als initiatiefnemer. De laatste actie was op 17 februari 2023, waarbij de politie minstens vijftig mensen arresteerde en twintig mensen gewond raakten nadat het vreedzame anti-regeringsprotest uit de hand was gelopen.

De activist zegt dat het niet zijn verantwoordelijkheid is om voor de veiligheid tijdens de actie te zorgen. Hij roept de korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS) op om lessen te trekken uit het verloop van de vorige actie.

Related posts