Fabrikant Boeing zal de SLM bijstaan, zegt minister Jubithana
3 August 2020
Kredietwaardigheid Suriname belangrijk voor Staatsolie op zoek naar middelen
3 August 2020

OW-minister raakt versteld van zaken op OW

Gepubliceerd door ABC Redactie op 3 August 2020

riadMinister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heel wat zaken geconstateerd die nader onderzocht dienen te worden. De bewindsman werd ook geconfronteerd met een lijst waarin namen voorkomen van inactieve personen. Ook voertuigen die nutteloos zijn afgestaan aan personeelsleden en een aantal personen dat van brandstof werd voorzien, worden teruggedraaid.

De OW-minister raakte versteld van zaken die hij onder ogen kreeg. Het aantal van bijkans zeventig thuiszittende personeelsleden is gesplitst in drie groepen. Het eerste deel is per schrijven afgehandeld, de rest krijgt binnen twee weken antwoord. Na een positieve beoordeling mag er een gesprek worden aangevraagd, waarna een herstart kan worden gemaakt. Ook wetenschappers, directeuren en gewezen ministers die salarissen ontvangen en thuis zijn gezet door politieke rancune of gewijzigde beleidsinzichten worden opgeroepen voor een gesprek.

Op dit moment is er ook sprake van veel meer directeuren dan noodzakelijk, daar wordt ook naar gekeken. In uiterste gevallen als dienstweigering krijgt men een ontslagbrief aangeboden.

Nurmohamed benadrukte per slot van rekening dat mensen die vanwege politieke redenen thuis zijn gezet met behoud van salaris, een rehabilitatieproces zullen ondergaan en daarna terugkomt bij het ministerie.

Related posts