Minister Getrouw wil beeindiging politiestaking
10 May 2019
Regering moet parlement opheldering geven over plannen IamGold
10 May 2019

OW-minister Pengel met ontslag

Gepubliceerd door ABC Redactie op 10 May 2019

pengelNa minister Regilio Dodson (NH) is ook zijn collega van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) vandaag met ontslag gegaan. Minister Patrick Pengel moest zich vandaag om 12.00 uur aanmelden bij president Bouterse. Naar verluidt kreeg de bewindsman de optie om zelf op te stappen of ontslag te krijgen. Hij koos voor het eerste.

Pengel raakte recentelijk in opspraak nadat assembleelid Mahinder Jogi informatie onthulde dat hij samen met collega Dodson bedrijven en stichtingen heeft opgericht wat volgens de parlementariër riekt naar belangenverstrengeling. Ook is er volgens Jogi sprake van het hebben van nevenfuncties vanwege de posities die de twee bewindslieden hebben bij de bedrijven en stichtingen.

Het is bewindslieden verboden om nevenfuncties te hebben. In reactie op deze kwestie merkte Pengel in de media op dat er niets aan de hand was. Het zou gaan om ‘slapende’ entiteiten die geen enkele bedrijfsactviteiten ontplooiden. Ook Dodson had aangegeven dat hij en zijn collega zich niet schuldig hadden gemaakt aan ontoelaatbare handelingen of gedragingen.

Kort voor zijn ontslag stond hij onze nieuwsdienst te woord over de kwestie van zijn ‘slapende NV’.{mp3}pengelnv{/mp3}

Related posts