OSAKA KOOPT AANDELEN VOETBALCLUB

Gepubliceerd door ABC Redactie op 28 January 2021

Naomi Osaka De Japanse tennisster Naomi Osaka (23) heeft geïnvesteerd in de Amerikaanse voetbalclub North Carolina Courage. De drievoudig grandslamkampioene is mede-eigenaresse geworden van de club uit de National Women’s Soccer League.

,,De vrouwen die in mijn jeugd hebben geïnvesteerd, hebben me gemaakt tot wie ik nu ben en ik kan me niet indenken hoe mijn leven er zonder hen uit zou zien”, zei Osaka vanuit Melbourne, waar ze in voorbereiding is op de Australian Open die op maandag 8 februari van start gaat. ,,Mijn investering in North Carolina Courage gaat veel verder dan alleen een eigenaar zijn; het is een investering in geweldige vrouwen die rolmodellen en leiders zijn in hun vakgebied en een inspiratiebron zijn voor alle jonge vrouwelijke atleten.”

De 23-jarige Osaka werd in mei vorig jaar door Forbes uitgeroepen tot bestbetaalde vrouwelijke atlete. Ze sloeg in haar loopbaan ruim 15 miljoen euro aan prijzengeld bijeen en verdiende al een veelvoud met sponsordeals.

De nummer 3 van de wereld won in 2018 de US Open en schreef het toernooi in New York ook eind vorig jaar op haar naam. In 2019 was ze de beste op de Australian Open.

 

Related posts