OM gelast opsporing Robert Putter in corruptiekwestie CBvS

Gepubliceerd door ABC Redactie op 28 August 2020

justUit onderzoek is gebleken dat bij de dubieuze verkoop van overheidspanden aan de Centrale Bank van Suriname (CBvS) voor een aantal van deze panden is betaald, waarna geen overdracht heeft plaatsgevonden. Opmerkelijk is dat deze panden op naam staan van stichtingen en NV’s, die te herleiden zijn naar Paul Putter als bestuurder.

Het gaat om Stichting Kwatakama, Stichting Redi Oedoe, Stichting Wawona, en Heritage Suriname 2011 met als bestuurder Investment Partners NV.Deze NV heeft op haar beurt onder meer als bestuurder Lifestyle Trust NV, waarvan de directievoering rust bij Putter. Dit is slechts een greep uit het web van NV’s die te herleiden zijn naar Putter.

Eveneens opmerkelijk is dat Investment Partners NV genoemd wordt bij het malverstatieschandaal van de SPSB. Bij deze affaire zijn door toenmalige SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto kredieten verstrekt aan diverse bedrijven, waarna de schuld werd afgeboekt zonder tegenprestatie. C-47-voorzitter en SPSB-klokkenluider Robby Berenstein is zeer ingenomen met het strafrechtelijk onderzoek naar Robert Putter.{mp3}berenstein28aug{/mp3}

Related posts