Nationale Kunstbeurs lanceert speciale site
3 November 2020
Personeel Medische Zending niet uitbetaald voor oktober
3 November 2020

Nieuw Koffiekamp distantieert zich van illegale goudwinningsactiviteiten

Gepubliceerd door ABC Redactie op 3 November 2020

rosebelOp vrijdag 30 oktober 2020 hebben vertegenwoordigers van IAMGOLD/Rosebel Gold Mines (“Rosebel”), de Minister van Natuurlijke Hulpbronnen, het traditioneel gezag en overige vertegenwoordigers van Nieuw Koffiekamp, hun commitment bevestigd om in partnerschap te zullen blijven werken aan duurzame ontwikkeling van de dorpsgemeenschap. Ook hebben partijen zich gecommitteerd aan een veilige, efficiënte en verantwoordelijke manier van goudproductie. Daarbij is eveneens de situatie van illegale goudwinningsactiviteiten op de concessie van Rosebel, in het bijzonder de Royal Hill pit, besproken.

Het is helaas nog dagelijks zo dat goudzoekers, de zgn. “Oekemmangs”, zonder toestemming de Royal Hill pit van Rosebel binnendringen op zoek naar goudhoudend erts. De handelingen van de Oekemmangs leveren een uiterst groot gevaar op voor de veiligheid van zowel de werknemers van Rosebel en diens dienstverleners, alsook voor de Oekemmangs zelf. Dit schrijft Rosebel Gold Mines in een persbericht.

Vertegenwoordigers van Nieuw Koffiekamp hebben aangegeven ook enorme schade te ondervinden van de handelingen van de Oekemmangs die Nieuw Koffiekamp als toegang naar de concessie van Rosebel gebruiken.

De vertegenwoordigers van Nieuw Koffiekamp zich gedistantieerd van de Oekemmangs die illegaal het concessiegebied van Rosebel betreden en activiteiten ontplooien. Aldus Rosebel Gold Mines in een persbericht.

Related posts