Regering treft maatregelen om prijzen laag te houden
25 March 2021

NATIO PAKT EERSTE HORDE PROBLEEMLOOS

Gepubliceerd door ABC Redactie op 25 March 2021

Dean Gorre en Ryan Donk De historische eerste wedstrijd van het Surinaams elftal tegen de Cayman Islands in WK kwalificatie verband, is zonder problemen verlopen. En ondanks het feit dat bondscoach Dean Gorre had gehoopt op een hogere score was hij niet ontevreden over het resultaat. “Wij hebben slechts een uur getrained nadat de jongens een dag ervoor na een lange reis in Suriname waren gearriveerd.

Gorre gaf aan dat het moeilijk was om te evalueren in hoeverre het systeem wat hij wilt spelen uitgevoerd kan worden wanneer je het opneemt tegen een ploeg die zich in en rond het strafschop gebied ingraaft. In ieder geval is de kop eraf zoals hij zich na de wedstrijd uitdrukte en nu kijken wij uit naar de volgende wedstrijd. Suriname speelt op zaterdag het tweede duel tegen Aruba in Braderton, Florida. De eerste fase waarbij slechts een ploeg zich plaatst vor de volgende ronde wordt dan in juni hervat.

Wat de wedstrijd betrof domineerde Natio op alle fronten en had het jong team onder leiding van coach Benjamin Pugh weinig in de melk te brokkelen. Na de wedstrijd gaf Pugh aan dat hij geen keus had om verdedigend te spelen tegen een sterker Suriname. Zij ploeg is heel jong en hij focust nu duidelijk op de toekomst. Een van zijn spelers die mocht invallen is slechts 16 jaar oud.

Ondanks de dominantie van het Surinaams elftal werd de eindstand slechts 3 – 0. De goals kwamen van Shaquille Pinas en Ryan Donk ( penalty ) in de eerste helft en Gleofilio Vlijter in de tweede helft.