Nabestaanden willen gerechtigheid

Gepubliceerd door ABC Redactie op 9 December 2020

norGisteren vond de herdenkingsdienst van de 8-decembermoorden plaats in Nederland. Het werd georganiseerd door het Comite Herdenking Slachtoffers Suriname.Tijdens de bijeenkomst hebben verschillende nabestaanden het woord gevoerd, waaronder Radha Gangarampandey. Zij memoreerde Surendre Rambocus als een liefdevolle oom. Volgens haar zullen de verantwoordelijken in de gevangenis van hun eigen geweten zitten, ook al zitten zij niet fysiek achter slot en grendel.

Advocaat Gerard Spong sprak vol lof over de rechterlijke macht in Suriname, die compleet functioneel is. Hij zegt dat er aan het eind van de verzetprocedure alsnog een gelegenheid is voor de rechter om de gevangenneming van de daders te gelasten. ‘Lock him up’, is zijn boodschap.

Journalist Noraly Beyer heeft op 8 december een boek uitgebracht over de slachtoffers en de nabestaanden. Zij huivert van de uitspraken van Bouterse, die dreigt om ook nu weer naar de wapens te grijpen. ‘Suriname zal pas gezuiverd zijn van tirannie, als wij voortgaan op het pad van gerechtigheid’, aldus Beyer.

Related posts