Mohabali en Sardjoe nog steeds niet toegelaten
15 May 2020
Anti-Fraude Platform gereed om erop toe te zien dat verkiezingen eerlijk verlopen
15 May 2020

Minister Elias handelt tegen afspraken met Vereniging van Medici

Gepubliceerd door ABC Redactie op 15 May 2020

vmsDe Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft onlangs minister Elias van Volksgezondheid opheldering gevraagd over een Cubaanse arts die in Paramaribo te werk gesteld is op de poli van stichting De Stem.

In het radioprogramma ABC Actueel heeft de directeur van De Stem, Carlo Lansdorf gezegd dat de stichting een vergunning heeft, en niet de Cubaanse arts. De Cubaan is beschikbaar gesteld door het ministerie van Volksgezondheid aan De Stem. Volgens Lansdorf is de VMS op de hoogte gesteld over deze zaak, en snapt daardoor de houding van de artsen vereniging niet.

Huisarts en ondervoorzitter sectie algemene artsen van de Vereniging van Medici Amar Ramadhin kan zich niet voorstellen dat minister Elias de Cubaan voorkeur geeft ten opzichte van Surinaamse artsen.{mp3}destem{/mp3}

Elias heeft de VMS vaker erop gewezen dat er een tekort is aan artsen in het binnenland en randdisctricten, waardoor nieuwe artsen niet te werk gesteld kunnen worden in Paramaribo. Ook heeft de minister tegen wettelijke procedures gewerkt zegt Ramadhin.

Onze redactie heeft getracht minister Elias te vragen om een reactie, maar zonder succes.

De directeur van stichting de Stem Carlo Lansdorf zou hebben gezegd dat de voorzitter van de VMS, Pieter Voight in dienst zou zijn geweest bij de stichting. De VMS zegt dat het niet gaat om de VMS-voorzitter, maar om een andere arts.{mp3}vms15mei{/mp3}

Related posts