Devaluatie Surinaamse munt een vaststaand feit
25 August 2020
Stembureaupersoneel vraagt regering om uitbetaling
26 August 2020

MESSI WIL WEG BIJ BARCELONA

Gepubliceerd door ABC Redactie op 26 August 2020

Lionel Messi Het nieuws dat Lionel Messi heeft laten weten dat hij Barcelona definitief wil verlaten, is in Catalonië ingeslagen als een bom. Meerdere media schrijven dat het gesprek met Ronald Koeman de aanvoerder het laatste zetje richting de uitgang heeft gegeven, terwijl de club weerspreekt dat Messi zomaar weg kan. Ondertussen is er crisisoverleg en protesteren de woedende fans.

Messi heeft via een officieel schrijven laten weten deze zomer weg te willen bij Barcelona. De Argentijn beroept zich daarbij op een clausule in zijn contract die hem de gelegenheid geeft Camp Nou transfervrij te verlaten. De Catalaanse club bestrijdt deze lezing. Na de boodschap van Messi werd direct een spoedberaad ingelast door de leiding van Barcelona. Een van de onderwerpen is de status van die clausule. Volgens de Catalaanse club ontbreekt de juridische basis. Messi had namelijk voor 30 mei zijn wens kenbaar moeten maken om als een vrij man Camp Nou te kunnen verlaten. Nu moet er een afkoopsom van 700 miljoen euro op tafel komen.

Volgens het kamp-Messi is de deadline niet zozeer gekoppeld aan een specifieke datum, maar aan de datum van de finale van de Champions League. Binnen een week na die eindstrijd moest de Argentijn kenbaar maken of hij gebruik wilde maken van de clausule. Aangezien die finale door de coronacrisis afgelopen zondag werd gespeeld, is Messi ruim op tijd. Althans, in de lezing van de eigen juridische adviseurs.

Inmiddels sijpelen ook steeds meer details door over het gesprek dat Messi had met Koeman. Verschillende media weten het zeker: dat onderhoud (waarvoor Messi eerder terugkwam van vakantie) was voor de Argentijn de druppel die de emmer deed overlopen. De ex-bondscoach van Oranje zou namelijk hebben gezegd dat Messi ‘geen privileges’ meer krijgt en zich zal moeten schikken naar het teambelang.

Ondertussen hebben woeste fans zich verzameld bij de kantoren van de club, waar het bestuur in crisisoverleg is gegaan. Zij eisen het onmiddelijke vertrek van voorzitter Josep Bartomeu. Dat roept ook Victor Font, de man die Bartomeu zo snel mogelijk wil vervangen als preses.

Barcelona hoopt Lionel Messi nog op andere gedachten te kunnen brengen. De Catalanen willen geen afscheid nemen van de aanvaller en gaan zo snel mogelijk met de Argentijn in gesprek, zo heeft technisch directeur Ramón Planes laten weten. Voorzitter Josep Maria Bartomeu wenste niet te reageren.

Planes hoopt Messi, die via een fax van zijn advocaten liet weten gebruik te willen maken van de vertrekclausule in zijn nog een jaar doorlopende contract, snel te kunnen spreken. Hij wilde zich niet uitlaten over de gemaakte afspraken met de Ballon d’Or-houder. Barcelona claimt volgens de Spaanse media dat de deadline voor de vertrekclausule reeds verstreken is, wat betekent dat de 33-jarige aanvaller niet meer transfervrij de deur uit kan wandelen.

‘We moeten ontzettend veel respect hebben voor wat Messi voor deze club heeft gedaan’, zei Planes. ‘Dit huwelijk heeft zowel Messi als Barcelona erg veel vreugde gegeven en we werken er intern aan om Messi ervan te overtuigen om bij ons te blijven. We gaan op zoek naar de beste oplossing voor beide partijen. Er is geen verdeeldheid binnen de club: iedereen die voetbal een beetje begrijpt wil dat Messi hier blijft, om meer prijzen te winnen. Hij is een winnaar.’

 

Related posts