President Santokhi houdt jaarrede: veel maatregelen op stapel
1 October 2021
IDB gaat Suriname helpen ongeacht besluit IMF
4 October 2021

MBAPPE MELDDE PSG OP TIJD OVER VERTREK

Gepubliceerd door ABC Redactie op 4 October 2021

Kylian MbappeKylian Mbappé heeft deze zomer al in een vroeg stadium aan Paris Saint-Germain laten weten dat hij wilde vertrekken. Dat vertelt hij in een uitgebreid interview op RMC Sport, dat in totaal twee uur duurt en dinsdag volledig wordt uitgezonden.

De 22-jarige aanvaller leek deze zomer al naar Real Madrid te vertrekken. Zijn contract loopt nog tot medio 2022 en hij wenst niet bij te tekenen, terwijl De Koninklijke serieuze interesse in hem toonde. Na een uitgebreide transfersoap (waarin de Spanjaarden meerdere biedingen deden, waar de Fransen dan weer boos over waren) bleef Mbappé uiteindelijk toch in Parijs.

In een interview met RMC Sport (waarvan nu een deel naar buiten is gebracht) heeft hij nu bevestigd dat hij wilde vertrekken. ‘Ik heb gevraagd of ik weg mocht, omdat ik – vanaf het moment dat ik besloot mijn contract niet te verlengen – wilde dat PSG nog een transfersom aan me zo verdienen. Zo konden ze een goede vervanger halen’, legt Mbappé uit. ‘Deze club heeft me veel gegeven, ik ben hier vier jaar gelukkig geweest, en nog steeds.’

Dat neemt dus niet weg dat hij afgelopen zomer weg wilde. ‘Dat heb ik vroeg aangegeven, zodat de club kon reageren’, herhaalt hij. ‘Ik wilde dat iedereen in deze situatie uiteindelijk zou winnen. Maar ik heb ook gezegd: als jullie niet willen dat ik vertrek, dan blijf ik.’ Eerder liet trainer Mauricio Pochettino nog weten dat Mbappé deze zomer geen transferverzoek heeft ingediend, maar dat lijkt dus niet te kloppen.

Ook gaat Mbappé in op geruchten die over hem rondgaan. ‘Er wordt gezegd dat ik zes of zeven aanbiedingen van PSG heb geweigerd, of dat ik niet meer met Leonardo (technisch directeur, red.) wilde praten, maar daar klopt niets van. Er is alleen tegen me gezegd: “Kylian, vanaf nu onderhandel je met de voorzitter”. Waarom? Dat is niet aan mij. Maar mijn standpunt was duidelijk: ik wilde weg en dat heb ik vroeg gezegd. Dat PSG zegt dat ik pas in de laatste week van augustus heb gezegd dat ik weg wilde, bevalt me niet. Door die verhalen lijk ik een boef. Dat heb ik eind juli al gezegd.’

 

Related posts