Eerste vaccinatie covid-19 aanstaande maandag
16 February 2021
Aanbesteding restauratie Arawarra sluis volgens juiste procedure verlopen
17 February 2021

MBAPPE DE BEUL VAN BARCELONA

Gepubliceerd door ABC Redactie op 17 February 2021

Mbappe laat Pique achter zich Kylian Mbappé staat daags na zijn glansrol tegen Barcelona op de voorpagina bij zo’n beetje alle grote sportkranten in Europa. Mauricio Pochettino vertelde na afloop van de klinkende overwinning van Paris Saint-Germain dat de aanvaller het succes in Camp Nou al had voorspeld.

Mbappé, bij de afwezigheid van de geblesseerde Neymar de grote man bij PSG, maakte tegen Barcelona zijn tweede hattrick namens PSG in de Champions League. Eerder werd Club Brugge al het slachtoffer van de dadendrang van de Fransman. In de geschiedenis van PSG is er geen speler met meer hattricks in Europese duels dan Mbappé en Neymar (ook hij heeft er twee achter zijn naam staan).

‘De beste spelers zijn altijd vol vertrouwen’, glimlachte PSG-coach Pochettino. ‘Kylian was vooraf bijzonder rustig. Hij vroeg me maandag nog: hoe vaak heb jij gewonnen in het Camp Nou? Ik antwoordde dat dit me één keer was gelukt, met Espanyol. Toen zei hij: morgen win je er voor de tweede keer. Dit laat precies zien waarom hij een topspeler is.’

Deze woensdag is er zoals gezegd volop aandacht voor Mbappé, die volgens landgenoot Antoine Griezmann het niveau van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo gaat halen. L’Équipe heeft een veelzeggende foto van de aanvaller op de voorpagina staan, waarop de dominantie van Mbappé goed zichtbaar is. Galactiques kopt het Franse medium, natuurlijk verwijzend naar de term Galactico’s. Zoals bekend staat Mbappé hoog op de verlanglijst van Real Madrid.

Bij de spelersbeoordelingen van het altijd kritische L’Équipe krijgt Mbappé een 9. Datzelfde cijfer krijgt de aanvaller van het Italiaanse La Gazzetta dello Sport, dat Lionel Messi met een 5,5 beoordeelde. Mbappé troefde de beste speler van de wereld af, zo luidt de conclusie. ‘Messi? Nee, het is de dag van fenomeen Mbappé!’ Ook de Britse tabloids pakken gretig uit met de vergelijking tussen de ster van het heden en de ster van de toekomst.

De Spaanse journalisten weten dat het Champions League-avontuur van Barcelona nu wel zo goed als voorbij is. ‘Mbappé sloopt Barcelona’, kopt Marca, dat schrijft dat de Catalanen ‘opnieuw voor schut staan in Europa’. AS noemt Mbappé ‘een wervelwind’ en Mundo Deportivo stelt dat Barcelona is ‘geMbappéd’. ‘De Fransman pijnigt een fragiel, onnauwkeurig en karakterloos Barcelona’, zo luidt de conclusie van de Catalaanse sportkrant. ‘Messi scoorde uit een penalty en zette Barcelona nog op voorsprong, maar de Parijse lawine bleek onmogelijk te stoppen.’

 

Related posts