President Bouterse trekt de omstreden resolutie aan de procureur-generaal (pg) in. Afgelopen weekend barstte een storm van kritiek los nadat de regering de pg in een resolutie had geadviseerd zijn ontslag in te dienen.
De resolutie waarin de kritiek op procureur-generaal Roy Baidjnath-Panday was geuit moet als niet geschreven worden beschouwd.
Bouterse kreeg een golf van kritiek de afgelopen dagen. Het Openbaar Ministerie sprak van een aantasting van de rechtsstaat en de trias politica. Bisschop Choennie sprak van intimidatie, en oppositiepartijen noemden de handelwijze van de regering een pad van confrontatie en eisten het aftreden van het staatshoofd.
Ook de vakbonden en werkgeversverenigingen sprongen in de bres voor het behoud van de rechtstaat. De bond van werknemers bij het OM stelde in een verklaring noch in een politiestaat, noch in een totalitaire staat te willen leven, en kondigde aan niet te schromen om alle mogelijke juridische middelen te gebruiken voor het behoud van de rechtsstaat Suriname.
Harish Monorath Deken van de orde van Advocaten noemt het uitgeven van een deurwaardersexploot een blunder. Volgens hem had de overheid zich beter moeten laten informeren in deze kwestie.{mp3}monorath13juli{/mp3}