Man die sieraden en geldbedrag uit voertuig ontvreemde aangehouden; vrouwelijke kompaan voortvluchtig

Gepubliceerd door ABC Redactie op 16 May 2023

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben op zaterdag 12 mei 2023 de verdachte D.W. (27) opgespoord en aangehouden.

De benadeelde N.V. deed op dinsdag 2 mei 2023 aangifte van diefstal van sieraden en een geldbedrag uit zijn voertuig op het politiebureau Nieuwe Haven. Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat N.V. zich in een bardancing in het ressort Centrum bevond toen hij op een gegeven moment een woordenwisseling kreeg met een andere manspersoon. Bij die gelegenheid zag de verdachte D.W. samen met een vrouwspersoon kans om in het voertuig van de aangever te gaan en daarbij een gouden halsketting en een bracelet en een geldbedrag in Euro en SRD weg te nemen.

Ook heeft het verder onderzoek van de politie uitgewezen dat D.W. de buitgemaakte sieraden heeft doorverkocht aan een manspersoon in Frans-Guyana en met de opbrengst een bromfiets heeft gekocht. Het rijtuig is achterhaald en hangende het onderzoek door de wetsdienaren in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de vrouwelijke kompaan wordt gewerkt.

Related posts