Man aangehouden ter zake diefstal met geweldpleging, smaad en laster

Gepubliceerd door ABC Redactie op 13 May 2023

De politie van het bureau Santo Dorp heeft op woensdag 3 mei 2023 de 23-jarige R.H. aangehouden ter zake diefstal met geweldpleging.

Naar zeggen van de 15-jarige aangeefster V.R. maakte haar ex-vriend het tot een gewoonte om haar in bijzijn van anderen te mishandelen en te vernederen. Hierdoor heeft zij het vorig jaar de relatie met de man beëindigd en stelde haar familie hiervan op de hoogte.

Van een goede kennis vernam V.R. op dinsdag 2 mei 2023 dat er op social media een screenshot van een bericht met haar foto werd verspreid dat zij besmet was van een ongeneeslijke ziekte. Aan de hand van de profielfoto bij het bericht wist zij gelijk dat haar ex-vriend R.H. meer daarvan moest afweten. De aangeefster confronteerde hem hiermee, maar hij ontkende enige betrokkenheid te hebben daarbij. Kort daarna begaf hij zich naar de woning van zijn ex-vriendin alwaar hij onder bedreiging van een scherp voorwerp haar telefoon meenam.

De benadeelde stelde de politie direct hiervan in kennis en het gelukte de wetsdienaren om de verdachte R.H. aan de Nieuw Weergevondenweg nabij een winkel ter hoogte van de Hiraweg in de boeien te slaan. Op hem werd de telefoon van de aangeefster aangetroffen en in beslag genomen.

Na te zijn voorgeleid is de verdachte na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst.

Related posts