Site icon Ampie's Broadcasting Corporation

LVV organiseerde voering- en gezondheidsdag op H.C. Pawelschool te Groningen

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft vrijdag een voeding en gezondheidsdag georganiseerd op de H.C. Pawel school te Groningen, met als Thema: Schooltuinen. De heer Abhijay Ramman, beleidsmedewerker op het Ministerie van LVV, gaf de leerlingen een uiteenzetting van het belang van het hebben van een schooltuin.

Het is belangrijk dat ons voedsel veilig en gezond is. Gezonde voedsel stimuleert de werking van onze hersenen en helpt ziekten te voorkomen. In de landbouw worden veel chemicaliën gebruikt, maar er dient rekening gehouden te worden met het gebruik hiervan.

Het belang van schooltuinen:

– Landbouw is belangrijk voor de gemeenschap en dat helpt het heel veel.

– ⁠Een schooltuin kan gezond eten stimuleren.

– ⁠De leerlingen bij betrekken.

– ⁠Creëeren van een schooltuin commissie

Verder spelen veel aspecten een rol spelen nl: het oprichten van coöperaties. Hierbij spelen aspecten zoals het betrekken van de leerlingen een rol, de hoeveelheid planten, de oplevering, het calculeren van de verwachtingen en problemen, de verdeling van rollen en verantwoordelijkheden.

Ook kan de schooltuin gebruikt worden als een leermiddel in een verscheidenheid aan onderwerpen zoals:. natuurwetenschappen, tekenen, taal, sociale studies en kunst. Bij kunst kan men de voeding interessant maken. Organiseren van de tuin activiteiten: De leerlingen in de praktijk leren hoe te tuinieren bijvoorbeeld door te planten, water geven etc. Gastsprekers uitnodigen: Zoals boeren, tuinmannen of samen te werken met gemeenschappen.

De voordelen:

– Voeding en gezondheid te verbeteren en het eten van groente en fruit.

– ⁠Het kan de leerling helpen om te rekenen.

– ⁠Als je met planten bezig bent geeft dat je lichaam een bepaalde rust.

– ⁠Van zonlicht krijgt je vitamine D.

– ⁠Ouders zijn belangrijk bij dit proces.

– ⁠Leerproces te stimuleren, de ouders uitnodigen om te kijken wat ze doen in hun schoontuin.

– ⁠Mulieubewustzijn.

‘Het milieu is belangrijk voor ons. Er zijn middelen die zeer schadelijk zijn voor het milieu. We zijn ons vaak niet bewust van de schade die we aanrichten aan het mulieu’. Meneer Soebaag, voorlichter van het ministerie van LVV, sloot de sessie af met het volgende: Als je gezond bent, kan je beter functioneren, dat heeft Suriname nodig.”We gaan verder en met onze eigen kunnen”. Aan het eind van deze sessie werden de leerlingen voorzien van een hapje en een drankje.

Exit mobile version