LIVERPOOL EN MANCHESTER UNITED KRIJGEN DE WIND TEGEN

Gepubliceerd door ABC Redactie op 14 October 2020

Premier LeagueLiverpool en Manchester United mogen dan grootse plannen hebben die tot een flinke hervorming van het Engelse voetbal moeten gaan leiden, maar vooralsnog is er enorme weerstand. Niet alleen van het overgrote deel van de overige clubs, maar ook van de eigen achterban.

Afgelopen zondag ging er een kleine schok door het Verenigd Koninkrijk, toen bekend werd dat een aantal topclubs een plan hebben ingediend. Het doel daarvan: het Engelse voetbal radicaal hervormen. In het plan (dat het Big Picture Project wordt genoemd) staat onder meer het idee om de Premier League in te krimpen van twintig naar achttien clubs. De PL-organisatie reageerde al vrij snel na het uitlekken van de plannen met een statement waar de irritatie flink in doorklonk. ‘We hebben het over ‘s werelds meest bekeken competitie. Om deze positie aan de top te behouden, moeten we blijven samenwerken.’

Naar verluidt is het Big Picture-plan in gang gezet door met name Liverpool en Manchester United, maar de overige vier clubs die deel uitmaken van de Big Six (Arsenal, Chelsea, Manchester City en Tottenham Hotspur) zouden zeker niet afwijzend staan tegenover de plannen. Zij zouden al snel willen overgaan tot actie, zodat de Premier League 2.0 al in 2022/23 van start zou kunnen gaan.

De handelswijze van de genoemde topclubs is bij de rest van de clubs to-taal verkeerd gevallen, zo schrijft The Mirror nu. ‘De andere Premier League-clubs staan op het punt om Liverpool en Manchester United de oorlog te verklaren’, weet de krant. ‘Er is een volledige opstand op komst, de clubs zijn woedend over de geheime coup. De Zoom-meeting die gepland staat tussen de twintig clubs belooft de heftigste in de Premier League-geschiedenis te worden.’

Sterker nog: ook de supporters van de Big Six zijn woest. De fans van de zes clubs hebben een gezamenlijk statement gepubliceerd waarin zij de gang van zaken hekelen. ‘Door dit plan naar buiten te brengen, erkennen degenen die erachter zitten dat er iets moet veranderen. Dat zeggen wij al jaren, en sommige zaken in dit plan snijden ook daadwerkelijk hout. Maar we zijn het volledig oneens met het feit dat zes biljonairs de macht op deze manier willen grijpen.’ Volgens The Mirror staan vooral Liverpool en Man Utd daardoor flink in hun hemd.

 

Related posts