Rechter wijst op 30 augustus vonnis in 8-december verzetzaak
30 July 2021
Douanebond hoopvol gestemd over gesprek met minister Achaibersing
2 August 2021

LEWIS HAMILTON VECHT TEGEN COVID SYMPTOMEN

Gepubliceerd door ABC Redactie op 2 August 2021

Lewis HamiltonLewis Hamilton (36) vermoedt dat hij kampt met long covid. Dat geeft de Formule 1-coureur aan bij de BBC. De zevenvoudig wereldkampioen moest na afloop van de GP in Hongarije naar de dokter toe, omdat hij duizelig werd en alles wazig zag op het podium.

,,Ik heb het hele jaar geworsteld met mijn gezondheid”, vertelt Hamilton. ,,Na mijn coronabesmetting eind vorig jaar, is het nog steeds een strijd.” De grote concurrent van Max Verstappen miste in december de Sakhir GP in Bahrein door een positieve test. Een week later keerde hij wel terug voor de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi, maar Hamilton gaf toe dat zijn gezondheid nog niet optimaal was.

Na de veelbewogen race gisteren op Hungaroring, waar Hamilton op het podium belandde, zocht hij na die ceremonie medische hulp. De Mercedes-coureur vermoedt dat hij kampt met long covid. Dat is een slopende variant van het coronavirus waarbij mensen maandenlang gezondheidsproblemen houden. ,,Ik heb er met niemand in het bijzonder over gesproken, maar ik denk dat het virus bij mij aanhoudt.”

Hamilton legt uit: ,,Ik herinner me de klachten toen ik het had. De training is sindsdien anders. De mate van vermoeidheid is heftiger en een echte uitdaging. Ik blijf gewoon trainen en probeer me zo goed mogelijk voor te bereiden. Wie weet wat het dit keer was? Misschien was het hydratatie, maar dat idee heb ik echt niet. Ik had iets soortgelijks op Silverstone, maar dit is veel erger.”

Ondanks zijn gezondheidsproblemen deed Hamilton gisteren goede zaken. Na de diskwalificatie van Sebastiaan Vettel eindigde de Brit op de tweede plek in Hongarije. Verstappen werd negende, waardoor Hamilton 16 punten op hem uitliep. De regerend wereldkampioen staat nu op 195 punten, Verstappen op 187.

Er volgt nu een korte zomerbreak. Het Formule 1-seizoen gaat verder tijdens de Belgische Grand Prix van 27 tot 29 augustus.

 

Related posts