Brunswijk zegt gronden in Marowijne al heel lang aangevraagd te hebben
14 May 2021
Contactverbod voor arrestanten in zaak illegaal hout
17 May 2021

LEBRON TEGEN CURRY IN PLAY- IN

Gepubliceerd door ABC Redactie op 17 May 2021

Lebron James en Steph Curry Het reguliere seizoen in de NBA zit erop: de play-off- en play-in-plaatsen zijn uitgedeeld. Belangrijkste vaststelling: regerend kampioen LA Lakers moet langs de play-in om een mogelijke titelverdediging af te dwingen. Het won zelf bij New Orleans, maar Portland deed dat ook tegen Denver. Het was nog een van de grootste vraagtekens: pakten de Lakers nog de 6e en laatste rechtstreekse play-offplaats in de Western Conference? Of bleef het 7e en moest het zo naar de play-in?

De Lakers deden zelf wat ze moesten doen: winnen in New Orleans (98-110), onder meer dankzij 25 punten en 6 assists van LeBron James. Even sloeg de schrik de Lakers om het hart, toen King James andermaal zijn rechterenkel pijn deed. Maar gelukkig bleef het eerder bij schrik dan bij schade.

En de Lakers zullen James wel kunnen gebruiken. Ze moeten als 7e voorbij nummer 8 Golden State Warriors. Golden State kon zijn plek vasthouden tegen concurrent Memphis (113-101) en mocht daarvoor een kaars branden voor Stephen Curry.

Curry was wederom de uitblinker met 46 punten, 9 assists en 7 rebounds. Hij bewees nog eens dat hij de beste schutter van het seizoen is met een gemiddelde van 31,8 punten. 11 keer maakte hij 40 punten of meer.

De verliezer van de Lakers tegen de Warriors maakt nog een 2e kans om naar de play-offs te gaan: winnen tegen de winnaar van het duel tussen nummer 9 Memphis en nummer 10 San Antonio.

De ploeg met het thuisvoordeel in de play-offs is Utah. De Jazz wonnen de Western Conference en meer nog: met 52 zeges en 20 nederlagen zijn ze voor het eerst het beste team in het reguliere NBA-seizoen.

Spannend was het niet meer in de laatste wedstrijd van het seizoen bij Sacramento. Rivaal en nummer 2 Phoenix hield de druk tot het laatst hoog, nadat het zelf met 121-123 gewonnen had bij San Antonio. Maar het verschil tussen de Jazz en de Kings was groot, en Utah won met 99 – 122. Jordan Clarkson, die 33 punten maakte, werd de uitblinker en hij is de kanshebber voor de prijs van beste reserve speler.

Utah en Phoenix kennen hun play-offopponent nog niet (die komt via de play-in), maar Denver-Portland en LA Clippers-Dallas zijn de andere affiches in het westen.

In het oosten staan Milwaukee-Miami en New York-Atlanta al vast, nummer 1 Philadelphia en nummer 2 Brooklyn wachten de play-in nog af. De play-in begint dinsdag met Indiana-Charlotte en Boston-Washington.

 

Related posts