Burgers boven-Suriname krijgen bood- en banket training
1 June 2023
Wereld Anti-Tabaksdag 2023: “Verbouw voedsel, geen tabak”
1 June 2023

Landelijke online-verkiezing Jeugdraad Suriname van start

Gepubliceerd door ABC Redactie op 1 June 2023

Het startsein van de landelijke online-verkiezing van de Jeugdraad Suriname, die om precies 7:00 van start zijn gegaan, geschiedt op het Ewald P. Meyer Lyceum aan de Mr. Eduard J. Brumastraat door een statement van de minister van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken, Steven Mac Andrew.

Landelijk zullen alle jongeren tussen 12 en 25 jaar in de gelegenheid zijn om hun stem via hun mobiel/computer uit te brengen op de kandidaten die zich verkiesbaar hebben gesteld voor de Jeugdraad. De stemming start om 7 uur vm. en duurt tot 18.00 uur. Tweeënzestig (62) kandidaten dingen mee naar een van de 29 plekken in de Jeugdraad Suriname. De uitslag van de verkiezing wordt op de dag van de verkiezing om 20.00 uur bekend gemaakt door de verkiezingscommissie.

Hoe te stemmen?

De stemmers kunnen slechts stemmen op de kandidaten van hun district. Als eerst dienen zij de website van de Jeugdraad Suriname te bezoeken op www.jeugdraad.sr, waarna zij op de website van de jeugdraad Suriname hun ID-nummer en geboortedatum moeten invoeren om toegang te hebben tot het stemportaal. Jongeren die nog geen ID-kaart hebben kunnen hun id-nummer achterhalen uit hun familieboek of paspoort of een uittreksel van het bevolkingsregister. De stemmer moet wel een emailadres hebben, want voor de beveiliging zal er een inlogcode worden gemaild naar de stemmer.

Deze inlogcode moet worden ingevuld, waarna de stemmer in de gelegenheid wordt gesteld om zijn/haar stem uit te brengen. De stemmer mag zijn/haar stem uitbrengen op maximaal het aantal zetels per district, dus heeft een district bijvoorbeeld 3 zetels, dan mag de stemmer op maximaal 3 kandidaten stemmen. De kandidaten met de meeste stemmen zullen zitting nemen in de jeugdraad Suriname.

Related posts