Politieambtenaren bijven ondanks beëdiging in beraad
22 December 2020
2021 moet jaar worden van doorbraak erkenning grondenrechten
23 December 2020

LAKERS START SEIZOEN MET VERLIES

Gepubliceerd door ABC Redactie op 23 December 2020

Ring ceremonie Lakers Titelverdediger Los Angeles Lakers is het nieuwe seizoen in het Amerikaanse profbasketbal NBA begonnen met een nederlaag tegen stadgenoot Los Angeles Clippers: 109-116. De spelers van de Lakers kregen voor het duel in het lege Staples Center hun kampioensringen over de vingers geschoven, maar het juweel bracht nog niet het beste spel naar boven. De kampioen stond de hele wedstrijd achter tegen Clippers, bij wie Paul George de topschutter was met 33 punten. Kawhi Leonard maakte 26 punten. Bij de Lakers was vedette LeBron James de topschutter met 22 punten. Anthony Davis noteerde 18 punten.

De Clippers stonden na het eerste kwart al met 39-19 voor en dwongen de Lakers tot een inhaalrace. De kampioen bracht aan het begin van het vierde kwart het verschil terug tot zes punten (90-96), maar de Clippers antwoordden met een run van 13-4, waardoor de kloof weer groeide naar vijftien punten.

Brooklyn Nets boekte in zijn openingsduel van de NBA een overtuigende zege op Golden State Warriors: 125-99. De Nets profiteerde voor het eerst van het sterkoppel Kevin Durant en Kyrie Irving. Durant, die zijn eerste seizoen bij de Nets volledig miste door een achillespeesblessure, maakte 22 punten, terwijl Irving 26 punten noteerde.

Bij de Warriors was Stephen Curry terug. De topschutter speelde door een gebroken hand maar mondjesmaat vorig seizoen en was tegen de Nets nog niet de oude. Hij noteerde 20 punten. Van de tien driepunters miste hij er acht.

 

Related posts