KROATIE WINT RUIM VAN KAMEROEN

Gepubliceerd door ABC Redactie op 19 June 2014

Croatie vs KameroenDe spelers van Kameroen verlieten woensdagavond met het schaamrood op hun kaken het speelveld in Manaus. De Afrikaanse ploeg leed een dikke nederlaag (0-4) tegen Kroatië. Kameroen is daardoor op het WK voetbal in Zuid-Amerika uitgeschakeld.

Het bleef niet alleen bij de sportieve afgang. Alexandre Song liet zich in de 45e minuut van zijn slechtste kant zien. Een slaande beweging naar Mario Mandzukic werd door de Portugese scheidsrechter Pedro Proenca terecht met rood bestraft. Ivica Olic had in de 11e minuut al voor een Kroatische voorsprong gezorgd.

Kameroen was al verzwakt aan de strijd met Kroatië begonnen. Sterspeler Samuel Eto’o ontbrak vanwege een knieblessure. Bondscoach Volker Fink stuurde Vincent Aboubakar het veld in als vervanger van Eto’o. Maar dat was duidelijk geen versterking.

In de tweede helft was Kameroen met tien man tegen elf Kroaten volstrekt kansloos. Ivan Perisic besliste na drie minuten al het duel; 2-0. Mandzukic liet vervolgens met twee doelpunten ook nog zijn voeten spreken.

Kroatië gaat maandag in een onderling duel met Mexico uitmaken wie zich voor de achtste finales plaatst. De Kroaten hebben één punt minder dan Brazilië en Mexico. Het gastland Brazilië treft in de laatste wedstrijd het al uitgeschakelde Kameroen.

Het Nederlands elftal treft de nummer 1 of 2 uit de groep van de Brazilianen. Het Oranje van Louis van Gaal strijdt – eveneens op maandag – met Chili om de eerste plek in poule B.