Adhin zei eerder dat meegenomen spullen prive bezit waren
19 November 2020
Minister Nurmohammed belooft vakbond met oplossingen te komen
20 November 2020

KOEMAN BAALT VAN AANVAL OP MESSI

Gepubliceerd door ABC Redactie op 20 November 2020

Koeman en MessiRonald Koeman snapt heel goed dat Lionel Messi geïrriteerd reageerde toen de Argentijn na een lange vlucht meteen weer vragen moest beantwoorden over zijn relatie met Antoine Griezmann. En daarna maakte de trainer van Barcelona duidelijk dat ook hij de vele vragen over Messi zat begint te worden.

Messi was deze week opnieuw onderwerp van gesprek nadat hij woensdag bij zijn terugkeer in Barcelona al op het vliegveld werd geconfronteerd met uitspraken van Éric Olhats. De voormalige zaakwaarnemer van Griezmann stelde eerder dat zijn oude cliënt last had van de houding van Messi en dat de Argentijnse ster een schrikbewind voert bij Barcelona. Toen Messi daarmee werd geconfronteerd, antwoordde hij: ‘Ik word er moe van dat ik verantwoordelijk word gehouden voor alle problemen bij de club.’

En dat kan Koeman volledig begrijpen. ‘Ik snap wel dat Leo pissig was, dat ze na zo’n lange reis hem meteen vroegen over Antoine. Ik vind dat respectloos. Ik snap aan de ene kant ook dat jullie (journalisten, red.) naar controverses zoeken, maar in de kleedkamer heb ik geen slechte relatie gezien tussen hen twee. Degene die iets heeft gezegd heeft Griezmann volgens mij al drie jaar niet meer als cliënt gehad, dus dat is complete onzin’, sprak de voormalig bondscoach van Oranje duidelijke taal.

Toen ook vraag nummer twee en drie over Messi gingen, was Koeman het zat. ‘Ik ga hier geen antwoord meer op geven’, zei de oud-international tot twee keer toe. Toen het later op de persconferentie nogmaals over Messi ging, was Koeman wel weer bereid iets te zeggen over de verlenging van diens aflopende contract. ‘Naar mijn mening moet hij hier blijven, maar ik ben niet degene die hem moet overtuigen. Niemand weet wat er in de toekomst gebeurt’, zei de trainer van Barcelona.

Vervolgens uitte Koeman ter afsluiting van zijn persconferentie nog een keer zijn irritatie over het feit dat hij zijn sterspeler telkens weer moet verdedigen. ‘Ik moet Leo verdedigen omdat hij na vijftien uur reizen enorm veel pers tegenover zich kreeg met heel veel vragen. Het is ongelooflijk wat hij voor deze club heeft betekend. Hij is de hoofdpersoon, hij moet zelf een beslissing nemen over zijn toekomst’, aldus Koeman, die ook vertelde zich geen zorgen te maken om Griezmann.

Koeman onderschreef verder het belang van de kraker tegen Atlético en stelde dat een overwinning in Wanda Metropolitano het bewijs zou zijn dat Barça wel degelijk op de goede weg is. Wel plaatste hij zijn vraagtekens bij het tijdstip. ‘Ik snap dat iedereen Atlético-Barça wil zien, maar om negen uur ‘s avonds spelen op zaterdag en dan dinsdag om negen uur weer in Kiev, helpt de clubs niet. Je moet de grote teams helpen die om de drie dagen spelen en aan de spelers denken.’

Zeker omdat veel internationals pas net terug zijn van hun nationale ploegen, die de afgelopen periode liefst drie wedstrijden moesten spelen. Volgens Koeman is het allemaal wat te veel van het goede. ‘Voor de grote clubs is het speelschema heel krap, het is niet goed om drie wedstrijden te spelen, waarvan één vriendschappelijke’, aldus de voormalig bondscoach van Oranje, die behalve Sergio Busquets al zijn spelers wel fit zag terugkeren en ook Philippe Coutinho terugheeft.

 

Related posts