Persvrijheid alleen merkbaar tijdens verkiezingen, stelt SVJ-voorzitter
March 6, 2024
Romanaweg vanaf nu middels betonnen brug verbonden aan Indira Gandhiweg
March 6, 2024

Kathleen Ferrier in Suriname; belicht politieke situatie Nederland-Suriname

Gepubliceerd door Samuel Blankendal op March 6, 2024

Kathleen Ferrier.

Afgelopen week heeft schrijfster Cynthia Mc Leod-Ferrier een Eredoctoraat in de Letteren en Geschiedenis ontvangen van de Anton de Kom universiteit van Suriname. Zij verkreeg dit vanwege haar verdiensten van geschiedschrijving van Suriname. Haar veelzijdige zus Kathleen Ferrier, die tussen 2012-2022 Tweede Kamerlid voor de CDA is geweest, was ook aanwezig in Centrumkerk. Tegenover de nieuwsdienst van ABC is Ferrier ingegaan op verschillende onderwerpen aangaande de erkenning van haar zus en de politieke situatie in Nederland en Suriname.

Zij vindt het op zijn plaatst dat Mc Leod deze erkenning heeft verkregen. Hun vader Johan Ferrier, de eerste president van Suriname, wees ze altijd erop hoe belangrijk het is om de eigen geschiedenis te kennen. Ferrier heeft gewerkt in Brazilie, Chili, Hong Kong en Nederland en haar rode draad was zich inzetten voor, migranten, mensenrechten en het bevorderen democratie en rechtstaat. Zij werkte in Chili in de periode van de dictatuur. Daar heeft zij ervaren hoe belangrijk het is om democratie, een parlement en rechtspraak te hebben in een land.

De oud-politucus volgt de ontwikkelingen in Suriname en Nederland ook op de voet. Nadat haar partij besloten had een samenwerking aan te gaan met de PVV, de partij van Geert Wilders, heeft zij besloten uit princiepele motieven de politiek gedag te zeggen in 2012. Op verschillende manieren heeft de overwinning van Wilders gevolgen, dus de relatie tussen Suriname en Nederland. Ferrier zegt dat de analyses van Wilders kloppen, maar zijn oplossingen zijn disrespectvol en beledigend en dat past niet in een democratie.

Ferrier zegt dat de analyses van Wilders kloppen, maar zijn oplossingen zijn disrespectvol en beledigend. De manier van ploitiek voering van Wilders past niet in een democratie en is tegen de principes van de CDA. Zij heeft daarom rond 2012 uit princiepele motieven de politiek gedag gezegd, omdat haar partij een samenwerking is aangegaan met de PVV van wilders. Op verschillende manieren heeft de overwinning van Wilders gevolgen, dus de relatie tussen Suriname en Nederland.

Related posts